Olie trekken met essentiële oliën

Olie trekken met essentiële oliën

Olietrekken of olie zwiepende is het proces van het reinigen van de tanden en het tandvlees door spoelen van de mond met eetbare oliën. Olie therapie, zoals deze gewoonlijk wordt genoemd, is een deel van de oude Ayurveda healing systeem en is geaccrediteerd met mondelinge en systemische gezondheidsvoordelen.

Origin

Olie trekken is ontstaan ​​als een oude Indiase remedie duizenden jaren geleden. Dr. F. Karach MD populariseerde het concept in Rusland in de jaren 1990 en vandaag de dag, vele gezondheids-geweten mensen regelmatig de procedure te oefenen als onderdeel van een algehele gezondheid programma.

Procedure

Olie therapie inhoudt grondig zwiepende bepaalde soorten olie in de mond voor ongeveer 20 minuten. Er wordt beweerd dat de zwiepende activeert enzymen in het lichaam, die op hun beurt trekken gifstoffen uit het bloed.

Significantie

Elimineren van toxines uit het lichaam zal leiden tot een toename van het metabolisme en uiteindelijk een verhoging van de algehele gezondheid lichaam.

Voordelen

Volgens de African Journal of Microbiology Research, olie trekken is een effectieve verdediging tegen de bacteriën in verband met cariës (tandbederf). Studies tonen dat zij ook nuttig in de eliminatie van bloeden tandvlees, de bevestiging van losse tanden en zichtbare witten van de tanden is.

Soorten

Hoewel elke eetbare olie kan worden gebruikt voor het doel van de olie te trekken, experts raden sesam of zonnebloemolie met koudgeperste oliën als eerste keuze en geraffineerde oliën als tweede.

Waarschuwing

Het is belangrijk om niet aan de olie-oplossing na de zwiepende proces slikken, want het zit vol met giftige stoffen.