Oestriol voor de behandeling van borstkanker

Oestriol voor de behandeling van borstkanker

Oestriol is een natuurlijk oestrogeen dat wordt nagebootst compound laboratoria voor gebruik als bio-identieke hormoonvervangende behandeling van menopausale symptomen. Er is enige vraag of of niet het is nuttig bij de behandeling van borstkanker.

Timing

Onder de studies uitgevoerd op oestriol, een Zweedse studie concludeerde dat oestriol het risico op borstkanker, mits gebruikt onder de vijf jaar kunnen verhogen en zo meer gebruikt dan vijf jaar het risico te verlagen.

Zwangerschap Connection

Estriol is een oestrogeen geproduceerd door het lichaam van een vrouw tijdens de zwangerschap. Oestriol niveaus zijn het hoogst vlak voor de bevalling. Sommigen geloven dat, omdat estriol veilig is voor een foetus, is het veilig om te gebruiken voor de behandeling van menopauze en borstkanker. Deze bewering is niet gecontroleerd door een studie.

Significantie

Noch de American Cancer Society, noch de Susan G. Komen Foundation aangeeft oestriol als een behandeling van borstkanker. Aanvullend onderzoek is nodig om te zien of er voordelen van oestriol voor de behandeling van de ziekte.

Overwegingen

Aangezien er controverse over de vraag of oestriol nuttig of schadelijk in relatie tot borstkanker kunnen zijn, bespreken alle borstkanker behandeling opties met uw arts.

Waarschuwing

Oestriol is een bio-identieke drug en wordt niet geproduceerd in apotheken die onder de Food and Drug Association (FDA). Het heeft geen FDA goedkeuring voor gebruik als een behandeling van borstkanker.