Oefeningen voor kinderen met ADHD

Oefeningen voor kinderen met ADHD

Regelmatig bewegen voor kinderen met ADHD verhoogt de bloedtoevoer naar de hersenen, verbetert het gevoel van eigenwaarde en vermindert de angst en nervositeit. Oefening voor kinderen met ADHD helpt ook bij het vrijkomen van endorfines, die gevoelens van kalmte te bevorderen, en verbetert de algehele welzijn van uw kind. Regelmatige lichaamsbeweging en activiteiten zijn ook gedacht aan kinderen met ADHD te helpen door het verminderen van stress en het verminderen van hyperactiviteit.

Getting Physical

Help je kind ontdekken hun fysieke talenten. Uw kind gaat voor de toegenomen gevoel van eigenwaarde en blijven geïnteresseerd in sport en activiteiten die zij niet alleen genieten, maar zijn getalenteerd op ook. Maak een grafiek naar de lijst doelstellingen, zoals het draaien van een mijl binnen een bepaalde termijn of het krijgen van een bepaalde hoeveelheid punten in een basketbalwedstrijd en belonen inspanningen van uw kind.

Bepaal activiteit persoonlijkheid van je kind en hem aan te moedigen om deel te nemen aan oefeningen en activiteiten in overeenstemming met zijn belangen. Veel kinderen met ADHD de voorkeur aan alleen te spelen, terwijl anderen gedijen op interactie met andere kinderen. Kinderen die liever alleen zou kunnen profiteren van de oefeningen, zoals hardlopen of joggen, harken bladeren in de tuin of rijden hun fiets. Kinderen die liever spelen met anderen zullen gedijen door te participeren in team sporten zoals honkbal, basketbal, voetbal of hockey. Danslessen zijn een goede optie voor meisjes die niet geïnteresseerd zijn in het spelen van sport, maar genieten van sociale interactie met anderen.

Wetenschappers zijn het verkennen van de voordelen van de "groene ruimte" op de mens, ook wel bekend als tijd doorbrengen buiten in de natuur. Kinderen die ADHD voorwaarden kunnen profiteren van "groene ruimte" en het uitoefenen van en het deelnemen aan activiteiten buitenshuis, zoals paardrijden fietsen, wandelen, wandelen en joggen.

Voordelen van Oefening

Ongeveer 18 procent van de kinderen met ADHD ook last van een depressie en een laag gevoel van eigenwaarde, en een gemiddelde van 25 procent last van angst. Dagelijkse uitoefening verbetert en voorkomt depressie, lage zelfwaardering en angst symptomen. Kinderen met ADHD hebben vaak behoefte om te ontspannen na een dag van school en in de klas opsluiting. Ouders zijn vaak gefrustreerd door hyperactieve uitbarstingen die een gevolg is van de bebouwde energie zijn. Het toestaan ​​van uw kind om buiten te spelen, te helpen met de dagelijkse klusjes en deelnemen aan naschoolse sport zal hyperactiviteit en rusteloosheid te verminderen.

Positive Reinforcement

Het opzetten van de dagelijkse routines voor het wakker worden, eten, huiswerk maken en oefenen zijn essentieel voor het succes van kinderen met ADHD. Gebruik dagelijks aanmoediging en lof voor alle oefeningen ingevuld door uw kind. Ouders moeten altijd bieden positieve bekrachtiging aan hun kinderen en voortdurend op de uitkijk voor positief gedrag. In plaats van te berispen uw kind voor wat ze mogelijk niet goed hebben gedaan, haar prijzen voor alle positief gedrag, met inbegrip van de uitoefening van en het deelnemen aan activiteiten zoals sport en klusjes.