Oefeningen voor de knieschijf van de knie

Oefeningen voor de knieschijf van de knie

De patella, beter bekend als de knieschijf, is een klein bot dat in een volwassene is ongeveer twee centimeter breed. De patella is de bedekking van de knie, vandaar de term "knieschijf." De patella is door een pees aan de quadricep spier, de grote spier van de dij. Er zijn specifieke oefeningen die zijn ontworpen om het volgen van de patella verbeteren, waarbij de quadriceps spieren van de dij betrekken.

Isometrische

Isometrische betrekking op een kracht die een resistente object. Een isometrische oefening voor de patella een versterking bovenkant quadricep spier van de dij. Een sterke quadricep spier is essentieel voor de goede gezondheid van de patella. Voor deze oefening op de grond zitten met de benen onder de knie wordt ondersteund door een opgerolde handdoek. Draai het bovenbeen (quadriceps) spieren gedurende 10 seconden, en daarna ontspannen. Herhaal de oefening tot 10 keer, en over een periode van tijd de dijspieren sterker wordt.

Stationaire Fietsen

Een oefening van de patella, zonder begeleidende stress, is het gebruik van een stationaire fiets. Volgens Orthopedische onderwerpen, zodat de uitoefening meest effectief, de zetel van de fiets moet zo hoog zijn ene been helemaal recht, terwijl het andere been gebogen. De aanbeveling is om te beginnen met 15 minuten per dag en uiteindelijk werken tot 30 minuten.

Straight Leg Raises

Deze oefening begint met het op de grond liggen met een been gestrekt en de andere gebogen bij de knie. De rechte pijp wordt dan van de vloer verhoogd van 12 tot 18 centimeter en gedurende vijf seconden. Het been wordt dan verlaagd. Deze oefening moet worden herhaald 8 tot 12 keer, drie keer per dag, voor elk been. Dit is een andere oefening die de quadriceps spieren versterkt.

Stretching

Naast het versterken van de quadriceps, is het belangrijk om de spier gestrekt houden. Een oefening is achter een stoel staan, houden de stoel met enerzijds rekening anderzijds en bedrijf een been gebogen bij de knie. Omdat het been wordt getrokken, zal er een gevoel dat de spier stretching. Doe dit 15 tot 30 seconden en herhaal 2-4 keer voor elk been.