Occipital Neuralgi Infektion

Ifølge Pain Management Runder, der er tæt på 20 millioner lægebesøg om året i USA relateret til hovedpine og 95 procent af befolkningen lider af en hovedpine på et eller andet tidspunkt. Occipital Neuralgi er en hovedpine syndrom, der stammer i occipital nerve. Behandlinger varierer fra hjemmeplejen til at behandle det med medicin og kirurgiske indgreb.

Hvad er Occipital Neuralgi?

Occipital neuralgi er en hovedpine involverer occipital nerve, som er placeret i halsen mellem den anden og tredje ryghvirvler. Smerten kan beskrives som smerte, der begynder i nakken eller bunden af ​​hovedet og spreder opad gennem siderne eller toppen af ​​hovedet.

Hvad er årsagen Occipital Neuralgi?

Der er både primære og sekundære årsager til occipital neuralgi. En primær årsag betyder, at der ikke er nogen sygdom eller anatomisk lidelse, der er årsag til tilstanden. Occipital neuralgi kan forekomme spontant, eller det kan være forårsaget af at kigge ned eller holde dit hoved for en given tidsperiode.

Sekundære årsager betyder, at der er en underliggende sygdom eller lidelse, der er årsag occipital neuralgi. Disse kan indbefatte traumer til halsen, infektion, blødning, slidgigt i den cervikale region af halsen, gigt, diabetes eller anden systemisk sygdom.

Symptomer på Occipital Neuralgi

Sommetider smerter forbundet med occipitale neuralgi kan beskrives som smertende, brændende eller dunkende. Nogle mennesker beskriver det som en chokerende eller jagende smerter. Bevægelser i nakken kan udløse hovedpine, og i nogle mennesker, hovedbunden er selv følsom over for berøring. Du kan også opleve svimmelhed og foto-fobi.

Diagnois og test

Occipital neuralgi er vanskelig at diagnosticere, fordi det undertiden efterligner symptomer på andre typer af hovedpine, såsom migræne og klyngehovedpine. Nogle mennesker er endda fejldiagnosticeret som havende fibromyalgi, som er en generaliseret smertesyndrom. For at kunne skelne det fra andre typer af hovedpine, vil lægen udføre en fuld neurologisk undersøgelse, og vil bede dig mange spørgsmål om den type af smerte, du oplever.

Testning for tilstanden kan omfatte magnetisk resonans imaging (MRI) og computertomografi scanning (CT-scanning) for at lede efter de sekundære årsager til hovedpine. Betingelsen kan bekræftes med brug af blokader. Når bedøvelsesmidler og steroider injiceres i occipital nerve, kan diagnosen stilles, hvis du oplever smertelindring.

Home Care og medicin

Hvis du oplever occipital neuralgi bør du forsøge at hvile og bruge varme til smerten. Fysisk terapi og massage kan også være gavnlig.

Medikamenter såsom ikke-steroide anti-inflammatoriske lægemidler, såsom ibuprofen, kan være nyttig. Andre medikamenter såsom muskel relaxers, opioider og krampehæmmende kan hjælpe. Ifølge Pain Management Runder typiske medicin omfatter: gabapentin (300-3600 mg per dag), carbamazepin (400 1200 mg per dag), phenytoin (300 til 600 mg per dag), valproinsyre (500 til 2000 mg per dag) og baclofen (40 til 120 mg per dag).

Behandling kirurgi

Der er i øjeblikket to kirurgiske behandlinger, der bruges meget: mikro-kar dekompression og occipital nerve stimulation. I mikro-kar dekompression, er kirurgi henblik på at stoppe smerte ved at dekomprimere occipital nerve. Med occipital nerve stimulation, er elektriske impulser rettet nær de occipitale nerver for at blokere smerte receptorer går til hjernen.