Nyre Stone Remedy

Nyresten, ophobning af forskellige mineraler og salte, der opstår, når den naturlige balance af mineraler, vand og salte forstyrres. Disse mineralske og saltforbindelser holde sammen og med tiden danne små sten. Formationerne er hovedsageligt forårsaget af en mangel på vandforbrug, ifølge University of Michigan. Retsmidler for denne tilstand omfatter trykbølge terapi og urter til at hjælpe passere mindre nyresten derhjemme. Tal med din læge om nyresten retsmidler, der er passende for din tilstand.

Ekstrakorporal trykbølge Litotripsi (ESWL)

Ifølge University of Michigan, ESWL er den mest almindelige middel til behandling af mellemstore til store nyresten. Denne fremgangsmåde involverer indgivelse chokbølger at opbryde sten, så de kan passere lettere gennem systemet. Det er en relativt sikker procedure, med de mest almindelige bivirkninger er blod i urinen og let til moderat blå mærker på ryggen og maven region ifølge Mayo Clinic.

Denne ambulant procedure indebærer at være delvist nedsænket i vand eller liggende på en blød vandfyldt pude. Lægen fortsætter derefter at bruge ultralyd til at finde den nøjagtige placering af stenen. Når der er blevet fundet nyresten, koncentrerede lydbølgerne passerer gennem væv i maven og opbryde sten uden at beskadige kroppen. Fordi denne procedure kan være smertefuldt, får ofte patienterne lokaliseret anæstesi eller mundtlige beroligende midler.

At-Home Treatment

Ifølge University of Maryland, kan 85% af nyresten sikkert passere gennem urinvejene uden medicinsk hjælp. En læge kan fortælle dig, om stenene er i stand til at være bestået i hjemmet. Hvis stenene er små nok til at passere uden en medicinsk procedure, kan lægen ordinere smertestillende medicin for at dulme ubehag, der er forbundet med denne tilstand. Din læge kan også ordinere medicin til at hjælpe passere sten og forhindre fremtidige sten fra formning. Nogle af de mest almindelige lægemidler omfatter:

Kaliumcitrat: bruges til at hæve pH balance i urinen.

Cellulose natriumphosphat: primært anvendes til behandling af calcium type I nyresten.

Allopurinol: bruges til at regulere hyperurikæmi (forhøjet urinsyre i blodet).

Hydrochlorthiazid: også anvendes til behandling af calcium type 1 nyresten.

Orthophosphater: bruges til calcium type III nyresten.

Efter lægen har ordineret de relevante medicin, er det vigtigt, at du ikke spiser nogen stimulanser som alkohol, kaffe og andre koffein. Også drikker mindst 10 glas (8 ounce hver) renset vand om dagen. University of Maryland foreslår også at udøve mindst 30 minutter om dagen.