Nutritionele ondersteuning in Critical Care

In kritieke zorg, een patiënt krijgt behandeling voor een ernstige ziekte of letsel. Het doel van de intensive care is om uiteindelijk te ontladen van de patiënt in een ambulante zorg eenheid en uiteindelijk uit het ziekenhuis volledig. Om de effectiviteit van het geneesmiddel en therapie aan de patiënt te verbeteren, kunnen medewerkers voedingsondersteuning aan de patiënt. Nutritionele ondersteuning in kritieke zorg geeft het lichaam de kracht van de patiënt en veerkracht voor genezing en herstel.

Betekenis

Na het ervaren van de extreme trauma van een letsel of acute ziekte, kan het lichaam het metabolisme soms gedwongen, wat resulteert in een verlies van spiermassa en vet. Dergelijke patiënt verliest spieren en vet door overproductie van regulatorische hormonen zijn lichaam als reactie op het trauma, ondanks consumeren wat anders een gezond dieet. CC voeding regelt het lichaam gebruik van suiker, eiwitten en andere brandstoffen beste steun herstel van de patiënt.

Soorten

Gezondheidszorg leveren voedingsondersteuning aan patiënten in een van twee manieren als de patiënt geen adequate voeding verbruiken mond. Een manier is enterale voeding, die een sonde gebruikt om voeding te leveren aan spijsverteringsstelsel patiënt. De andere is parenterale voeding, die voedingsstoffen levert aan de patiënt intraveneus. In het algemeen, artsen liever enterale voeding indien mogelijk, want het is minder duur en is minder waarschijnlijk te lage bloedsuikerspiegel, die het herstel van de patiënt terug kunt instellen veroorzaken. Artsen gebruiken parenterale voeding bij enterale voeding is onmogelijk door spijsvertering problemen of als er een grote waarschijnlijkheid van een patiënt opzuigen van de voeding tijdens een ventilator.

Voordelen

Artsen schrijven voeding om hun kritische care patiënten die specifiek ingaat op specifieke recovery behoeften. Bijvoorbeeld, in een multi-center studie aangehaald in het Journal of Trauma (oktober 1994), onderzoekers ontdekten dat trauma patiënten ervaren minder incidenten uit multiple-orgaanfalen bij toediening immuunversterkende voedingswaarde formule. Immuunversterkende voeding bevat verschillende eiwitten en omega-3 vetzuren om het immuunsysteem van de patiënt te stimuleren en het bestrijden van infecties en sepsis. Andere formules ondersteunen gezonde luchtwegen, lever en nierfuncties.

Overwegingen

Artsen balans van de voedingsstoffen die een patiënt ontvangt het best verbeteren lichamelijke reacties van de patiënt op de ziekte. In kritieke zorg, ervaren veel patiënten enige tijd op een ventilator, of ademhaling machine. Bij toediening van een dieet rijk aan koolhydraten in relatie tot vet, het lichaam produceert meer kooldioxide, waardoor de patiënt op een ventilator harder werken om de kooldioxide te verdrijven en het verkrijgen van zuurstof. Daarom een ​​patiënt op een ventilator in CC krijgt voedingsondersteuning met een hoger vet- koolhydraatratio dan kan gezond persoon geacht niet een ventilator.

Waarschuwing

Patiënten die sondevoeding kunnen last hebben van onaangename symptomen zoals diarree of constipatie. Instellen type voeding de patiënt, het schema waarop zij voeder ontvangt of, in sommige gevallen, het aanpassen van de plaatsing van de buis de te voeden vermindert deze symptomen in de meeste patiënten. Aangezien sommige patiënten ervaring darm atrofie terwijl op parenterale voeding, waardoor problemen met de spijsvertering eenmaal orale voeding mogelijk wordt nogmaals, artsen proberen de patiënt op enterale voeding te houden, tenzij de patiënt aspiraten grote hoeveelheden voeding of ervaringen ernstige darm letsel door de sondevoeding. Het vermijden darm atrofie helpt patiënten maken een snellere overgang van IV of sondevoeding terug naar het eten.