Nutritional Preventie van Glaucoom

Nutritional Preventie van Glaucoom

Glaucoom treedt meestal van verhoogde vloeistofdruk in het oog schade aan de oogzenuw. Blindheid kan leiden als glaucoom onbehandeld. Symptomen kunnen niet optreden met dit oog probleem totdat het wordt gevorderd. Heb oogonderzoek elk jaar of twee tot verlies van het gezichtsvermogen te voorkomen dat deze of andere oogziekten. Praktijk een goede gezondheid gewoonten (gezonde voeding, regelmatige lichaamsbeweging en niet roken) om je ogen te houden en de rest van je lichaam goed functioneert.

Voeding

Hoewel het onzeker is of er specifieke voedingsmiddelen glaucoom kan voorkomen, sommige voedingsmiddelen zeker bevorderen gezondheid van het oog. Een dieet rijk aan kleurrijke groenten en fruit bevat vitaminen, antioxidanten en andere stoffen die in de ogen gezond te zijn, volgens de Universiteit van Californië's Senior Nutrition Services. Citrus en andere vruchten zoals aardbeien, evenals abrikozen en meloen zijn goede bronnen van het oog gezonde vitamines. Groenten zoals broccoli, spinazie, wortelen, romaine sla en zoete aardappelen ook bevorderen van een goede gezondheid van het oog. Gebruik plantaardige oliën, tarwekiemen, zaden en noten in uw dieet voor goede bronnen van vitamine E, ook een antioxidant.

Risico's

Leeftijd, chronische ziekten zoals diabetes en hoge bloeddruk, een hogere druk in het oog, en etnische afstamming kan al leiden tot een hogere risicofactor voor glaucoom, volgens de Amerikaanse Veterans Affairs National Center for Health Promotion. Afro-Amerikanen hebben vaak eerder begin van glaucoom en zijn vier keer zo geneigd om blind aan deze ziekte dan anderen. Glaucoom in uw familie geschiedenis is een reden tot bezorgdheid ook, net als de vorige oogletsel of visie problemen.

Visie gezondheid

Diabetes, hoge bloeddruk en andere vasculaire problemen zijn allemaal risico's voor uw gezonde visie. Ze kunnen vaak worden voorkomen of goed onder controle door middel van goede voeding en lichaamsbeweging. Vraag uw arts om een ​​verwijzing naar een voedingsdeskundige of diëtist om u te helpen leren wat voedingsmiddelen zijn het beste voor u en uw gezin. Zorgverzekering soms betalen voor deze bezoeken. Weet wat uw risicofactoren zijn en de controle van de degene die je kunt. Voorkomen dat gezondheidsproblemen door actieve deelname in uw eigen gezondheidszorg. Het is eenvoudiger, beter en goedkoper dan over de problematiek na het ontstaan.

Behandeling

Hoewel glaucoom is niet te genezen, snelle behandelingen zijn vaak effectief. Verschillende tests die worden gebruikt om uit te vinden van de juiste diagnose te helpen uw arts bij het bepalen van effectieve therapieën. Oogdruppels, orale medicatie en laser- of andere chirurgie behoren tot oplossingen aangeboden. Vision al verloren van glaucoom is niet recupereerbaar. Vroege behandeling kan vaak vertragen de progressie van de ziekte, volgens de National Institutes of Health.

Oogzorg

Zie je oog arts meteen als u problemen ondervindt met uw ogen. Wacht niet tot uw volgende geplande onderzoek. Vroege opsporing kan blindheid of aangetast gezichtsvermogen te voorkomen. Draag een hoed en een zonnebril om te voorkomen dat schade aan de ogen tegen de zon. Gebruik een veiligheidsbril bij het doen van elk soort werk dat oogletsel kunnen veroorzaken. Ongevallen met vreemde voorwerpen en schade aan chemische spatten in de ogen zijn meestal vermijdbaar. Wees pro-actief en geniet van een goed gezichtsvermogen.