Nutrition & verkleuring van de huid

Veel mensen maken gebruik van cosmetische producten te genezen en verkleuring van de huid te verbergen. Echter, de laatste reviews van de American Journal of Clinical Nutrition rapport dat voeding speelt ook een belangrijke rol in het genezen van beschadiging van de huid.

Melasma

Een van de meest voorkomende vormen van verkleuring is melasma, dat is de donkere verkleuring van de huid op gebieden van de huid blootgesteld aan de zon. Het komt vooral voor bij jonge en zwangere vrouwen. De AJCN stelt dat ook meer vitaminen en meervoudig onverzadigde vetten in de voeding het lichaam kunnen beschermen tegen ultraviolette straling. Groenten en fruit zijn rijke bronnen van vitaminen, en saffloerolie, koolzaad en plantaardige oliƫn bevatten grote hoeveelheden meervoudig onverzadigde vetten.

Hyperpigmentatie

Het College of Family Physicians van Canada heeft verschillende gevallen van hyperpigmentatie gepresenteerd vanwege de lage niveaus van vitamine B12 in de voeding. Het verhogen van vitamine B12 door het eten van voedsel zoals vlees en zuivelproducten voorkomt hyperpigmentatie en huidletsels.

Bleke huid

Bleke huid is een van de eerste tekenen van bloedarmoede door ijzertekort, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Omvatten ijzer rijk voedsel in uw dieet, zoals vlees, vis, gevogelte, peulvruchten en groene bladgroenten om ijzergebreksanemie te voorkomen.

Veranderingen in de huid Pigmenten

Kwashiorkor is een ernstige vorm van ondervoeding die vooral kinderen treft. Ongeveer 50 procent van de ouderen in verpleeghuizen kunnen ook last hebben van dit. Een van de belangrijkste symptomen verandering van de pigmentatie van huid en haar. Een goed uitgebalanceerd dieet, rijk aan hoogwaardige eiwitten, zoals zuivelproducten en melk wordt gegeven aan deze aandoening te genezen.

Verouderde huid

Soms is je huid kan zijn kleur en zachtheid te verliezen als gevolg van leeftijd. Een studie door Dr Maeve Cosgrove in de AJCN meldt dat hogere inname van vitamine C en linolzuur samen met een vetarm dieet kan helpen vertragen het proces. Eet meer citrusvruchten voor vitamine C en vis voor linolzuur.