Nutrition & Pulmonale Hypertensie

Pulmonale hypertensie of PHT gebeurt wanneer een individu hoge bloeddruk in de slagaders in de longen; deze slagaders dragen bloed tussen de longen en het hart. De symptomen van pulmonale hypertensie kunnen zijn kortademigheid, duizeligheid en vermoeidheid. Hoewel medicijnen zijn een primair onderdeel van het behandelplan voor een patiënt met PHT, kan voeding helpen PHT patiënten onderhouden algehele gezondheid van het hart.

Behandelingen voor Pulmonale Hypertensie

De American Heart Association merkt op dat patiënten met PHT meestal worden behandeld door een longarts of cardioloog. Behandeling voor PHT kunnen medicijnen, toedienen van zuurstof, en in sommige gevallen, een longtransplantatie. Onder de specifieke drug therapieën om PHT patiënten voorgeschreven zijn dilatators dat vernauwde slagaders te openen; anticoagulantia die helpen bij het voorkomen van bloedstolsels; en diuretica die elimineren overtollige vocht uit het lichaam die kan bouwen in de longen.

Voeding en Pulmonale Hypertensie

De Universiteit van Maryland Medical Center merkt op dat er verschillende voedingssupplementen die nuttig kunnen zijn bij inname door PHT patiënten. Wat pulmonale hypertensie, voedingssupplementen vallen in de categorie van een aanvullende of alternatieve therapie. PHT patiënten worden gewaarschuwd niet te voedingssupplementen op hun eigen te nemen. Ze mag alleen onder toezicht van een arts worden gebruikt en genomen in overleg met de voorgeschreven medicatie. Voeding voor PHT patiënten is geen middel om een ​​remedie, maar kan helpen de algehele gezondheid van het hart.

Supplementen voor Pulmonale Hypertensie

Magnesium verbetert hart efficiency en kan helpen de bloeddruk te verlagen. De antioxidant Co-enzym Q10 helpt de bloeddruk te verlagen, maar kan niet worden ingenomen door patiënten die op anticoagulantia. Kalium helpt het hart contract en wordt soms voorgeschreven in combinatie met diuretica. Het hart en het immuunsysteem worden versterkt door antioxidanten vitamine C en E. Taurine verlaagt de bloeddruk en L-carnitine verbetert het uithoudingsvermogen. Patiënten met pulmonale hypertensie dienen doseringen bespreken met hun artsen.

Kruiden voor Pulmonale Hypertensie

Kruiden zijn een andere complementaire therapie die deel uitmaken van een algemeen plan voor pulmonale hypertensie behandeling kan zijn. Zoals met voedingssupplementen, moet kruidenmiddelen niet worden genomen zonder overleg met een arts. Kruiden kunnen worden genomen in een thee-vorm of in een glycerine of alcohol extract; deze staan ​​bekend als tincturen. Linden en rozemarijn kan helpen verminderen overtollig vocht, maar kan niet worden genomen door een patiënt die op een diureticum. Knoflook en meidoorn kan helpen om de bloeddruk te verlagen en danshen helpt de bloedvaten te verwijden.