Nutrition Na Laryngectomie

Artsen voeren typisch een laryngectomie of strottenhoofd verwijderd, als gevolg van larynx kanker of andere schade aan het strottenhoofd. Na een laryngectomie, de patiënt leert om te slikken en spreken op nieuwe manieren, als onderdeel van een succesvol herstel. Zonder strottenhoofd, de patiënt ruikt en smaakt eten anders, moeilijk en kunnen consumeren voldoende voeding om een ​​gezond gewicht te blijven ervaren.

Betekenis

Na operatie om de larynx te verwijderen zal de patiënt leven met een permanente stoma of opening in de hals te ademen. Nek van de patiënt wordt kleiner en stijf en pijnlijk gevoel. Spreken en slikken moeilijker. Na de operatie bij patiënten met kanker van het strottenhoofd, de artsen kunnen chemotherapie toe te dienen. Volgens de American Cancer Society, de behandeling van kanker vereist dat de patiënt voldoende voeding binnenkrijgt om te helpen het lichaam te genezen, ook al is de inname van genoeg calorieën in voedzaam voedsel wordt het moeilijk na de operatie.

Post-Chirurgie Feeding

Tijdens de laryngectomie, plaatst de chirurg een sonde in de patiënt. Voor de eerste dag of twee na de operatie krijgt de patiënt voedingsstoffen en vloeistoffen via een infuus. Beroepsbeoefenaren in de gezondheidszorg te voeden van de patiënt via de sonde voor ongeveer een week. Af en toe, de patiënt verliest gewicht voorafgaand aan de operatie als gevolg van het slikken van de problemen veroorzaakt door het strottenhoofd schade of bestraling. In dit geval kan de arts de sonde te bestellen om te verblijven in meer om de voedingswaarde uitputting van de patiënt aan te vullen. In zeer zeldzame gevallen, volgens de National Cancer Institute, de patiënt niet volledig het vermogen om te slikken herwinnen en ontvangt voeding via de sonde permanent.

Soorten Nutrition Bronnen in Recovery

Veel patiënten terugkeren naar een normale dieet binnen een paar weken van het hebben van een laryngectomie. Voor anderen kan het prettiger zijn om vloeibare maaltijdvervangende shakes drinken. Totdat de patiënt voelt zich in staat om de hele voedsel te eten, vloeibare maaltijdvervangende drankjes bieden een evenwichtige voeding. Patiënten kiezen voeding schudt in verschillende smaken.

Solid Foods

Zodra de patiënt is klaar om te beginnen met het eten van vast voedsel na haar laryngectomie, moet ze kiezen voor een gevarieerd en gezond dieet vol van groenten en fruit en volle granen. De American Cancer Society beveelt een dieet laag in verzadigd vet en natrium voor een patiënt na behandeling van kanker. Omdat de patiënt niet in staat zal zijn om voedsel evenals na de laryngectomie, haar smaak en eetlust verandering ruiken. Na een laryngectomie, kan sterker geparfumeerd voedingsmiddelen beroep op de patiënt meer dan voorheen. Probeer sauzen, jus, en scherpe kazen als specerijen aan levensmiddelen meer smakelijk te maken en te helpen het verbruik van een gevarieerd en voedzaam dieet.

Waarschuwing

Rook niet en drink geen alcohol na een laryngectomie. Roken vermindert de eetlust, complicerende de taak van het nemen van voldoende calorieën en voedingsstoffen. Het drinken van alcohol irriteert de slokdarm en het spijsverteringsstelsel. Roken en het drinken van alcohol vergroot kans op kanker recurrencer de patiënt.