Nursing Verantwoordelijkheden naar Adenosine Stress Tests Verwante

Een adenosine stress test, die controleert op hartproblemen, wordt gedaan voor patiënten die niet kunnen uitoefenen. Foto's van het hart worden genomen. Adenosine, een geneesmiddel dat de doorbloeding stimuleert, wordt toegediend, en nog veel meer foto's zijn genomen. Voor-en-na beelden worden vervolgens vergeleken.

Intake

De verpleegkundige instrueert de patiënt cafeïne (koffie, thee, en medicijnen zoals Anacin of Excedrin) gedurende 24 uur voor zijn test vermijden en zes uur vooraf vasten. Kleine slokjes water zijn OK.

Medicijnen

De verpleegkundige vraagt ​​de patiënt over de huidige medicatie en instructies van zijn arts over het nemen van deze medicijnen op de dag van de test.

Voorbereiding

Voor de test, de verpleegkundige hecht een bloeddruk manchet om de arm van de patiënt, begint een intraveneuze lijn in zijn andere arm om de adenosine bezielen, en past elektroden op zijn borst om zijn hart te volgen.

Controle

De verpleegkundige controleert de bloeddruk, hartslag en ritme, en monitoren voor mogelijke bijwerkingen, zoals pijn op de borst of ademhalingsmoeilijkheden tijdens de adenosine infusie.

Naderhand

De verpleegkundige informeert de patiënt dat hij de normale activiteiten kan hervatten na de test. Zijn arts zal beoordelen testresultaten hem later.