Nursing Verantwoordelijkheden bij het toedienen van Beta Blocker Drugs

Nursing Verantwoordelijkheden bij het toedienen van Beta Blocker Drugs

Bètablokkers zijn een klasse van medicijnen die worden gebruikt om angina pectoris, onregelmatige hartslag, hoge bloeddruk en andere aandoeningen te behandelen. Volgens de Mayo Clinic, bètablokkers werken door het blokkeren van de werking van het hormoon adrenaline, ook wel epinefrine. Bètablokker drugs vertragen het hart naar beneden, het uitbreiden van de bloedvaten voor een betere doorstroming en waardoor het hart te kloppen met minder kracht. Hoewel artsen voorschrijven hart medicatie, verpleegkundigen zijn verantwoordelijk voor het beheer en de monitoring van de effecten van de bètablokker drugs. Er zijn belangrijke verpleging verantwoordelijkheden om te overwegen bij het toedienen van bèta-blokker medicatie.

Geschiedenis

Het is belangrijk een nauwkeurige medische geschiedenis verkrijgen voor toediening bètablokker drugs mogelijke reacties te voorkomen. Personen met een voorgeschiedenis van hart-en vaatziekten, longaandoeningen, diabetes en leverziekten dienen nauwgezet gecontroleerd te worden op een verhoogde reactie op bètablokkers. Zorg voor een precieze medicatie lijst, met inbegrip van geneesmiddelen op recept, kruiden-producten en over-the-counter supplementen. Monitor voor allergische reacties, zoals netelroos, jeuk, zwelling en moeite met ademhalen. Vragen dringende medische behandeling voor ernstige allergische reacties.

Evaluatie

Bètablokkers directe invloed op de manier waarop het hart werkt, dus is het belangrijk om het hart werking vermogen evalueren. Inspecteer de patiënt op tekenen van cardiale ongemak, zoals kortademigheid, hartkloppingen of borstpijn. Houdt de patiënt voor de non-verbale aanwijzingen, zoals grimassen van pijn, overmatige transpiratie en handgebaren weergeven van ongemak. Controleren op bijwerkingen van bèta-blokker medicatie. Volgens Drugs.com, mogelijke bijwerkingen van bètablokkers onder meer een gebrek aan energie, verminderd libido, duizeligheid, licht in het hoofd en seksuele disfunctie bij mannen.

Vital Signs

Vitale functies zijn een belangrijke verpleging maatregel om een ​​algemeen beeld van de gezondheid van de patiënt te verstrekken. Deze beoordelingen omvatten de hartslag, ademhaling en lichaamstemperatuur. Omdat bètablokkers vertragen het hart af, is het essentieel om de hartfrequentie van de patiënt controleren. Een normale hartslag 60 tot 72 slagen per minuut. Bètablokkers veroorzaken soms lager dan gemiddelde hartslag door de werking van het geneesmiddel, maar prijzen niet beneden 50 slagen per minuut vallen. Neem contact op met de arts onmiddellijk voor de hartslag onder de 50 slagen per minuut, ademhalingsproblemen of zwelling van de handen, voeten of benen.

Bloeddruk

Bètablokkers meest voorgeschreven hypertensie, ook bekend als hoge bloeddruk. Bloeddruk is de meting van de druk waarbij de vaatwanden bij het transporteren bloed door het lichaam. Hoge bloeddruk kan een hartaanval, beroerte of dood veroorzaken indien onbehandeld. Het is belangrijk om te controleren op tekenen van hoge of lage bloeddruk tijdens bètablokker drugs. Volgens de American Heart Association, wordt de bloeddruk geregistreerd als twee getallen met de bovenkant getal dat de hartslag op volle capaciteit en het onderste getal meet het hart in rust. Normale bloeddruk resulteert gemiddeld 120/80 voor volwassenen, maar bètablokkers kan een lagere bloeddruk metingen leiden. Beoordelen op symptomen van gevaarlijk lage bloeddruk, zoals duizeligheid, flauwvallen, of bloeddrukmetingen lager dan 90/60. Meld abnormale resultaten aan de arts onmiddellijk.