Nursing Theorieën van Florence Nightingale

Florence Nightingale (1820-1910) was een Engels aristocraat die pleitte voor een korps van verpleegkundigen om Britse troepen hebben de neiging tijdens de Krimoorlog in 1856. Nightingale vergezeld het korps van verpleegkundigen ze georganiseerd en betaald bijna al hun uitgaven zichzelf. Niet alleen de verpleegkundigen doen een indrukwekkend werk het verzorgen van de gewonden, maar blonk uit in het helpen van soldaten bij een cholera-epidemie uitbrak. Toen ze terug naar Engeland, begon ze de eerste school voor verpleegkunde in het St. Thomas Hospital.

Notes on Nursing

In haar "Notes on Nursing," Florence Nightingale bood haar theorieën van de patiëntenzorg. Hoewel haar punten ouderwets naar een moderne lezer mag lijken, ze waren revolutionair voor een tijd in de geschiedenis toen de artsen waren nog niet van overtuigd dat het wassen van hun handen tussen patiënten was gunstig. Ze neemt een holistische benadering van de zorg voor de patiënt, te beweren dat psychologische en menselijke behoeften van de patiënt zijn even belangrijk als de medicijnen die ze nemen.

Fresh Air

Er werd algemeen aangenomen dat de frisse lucht was zeer belangrijk voor het herstel, en "Notes on Nursing" heeft een lange sectie uit te leggen hoe je een goede ventilatie van de kamer van de patiënt te verzekeren door aan te dringen op open ramen. Deze praktijk kan uiteraard leiden tot een kille kamer en ze legt uit hoe een goede bed kleding van de patiënt warm kan houden. Hoewel ventilatie lijkt misschien niet een probleem in een modern ziekenhuis, het was blijkbaar in huizen met kamerpotten en geen indoor sanitair.

Zindelijkheid

Hygiëne is van cruciaal belang, zowel voor het voorkomen van ziekte en voor het helpen van de patiënt te herstellen, volgens Nightingale. Ze wijst erop als gevaren voor de gezondheid van de praktijken van het houden van volle pispotten door bedsides de patiënten ', dierlijke mest palen dicht bij de gebouwen en het uitvoeren van open riolen in de straten. Ze heeft ook kritiek op beddengoed, dat is "goed geslapen in" als onhygiënisch, en pleit voor regelmatige veranderende, wassen en luchten van beddengoed.

Milieu

Nightingale dringt erop aan dat de menselijke behoeften van de patiënt voor licht en een gezellige kamer zijn belangrijk voor herstel. Aangezien patiënten bedlegerig en hebben hetzelfde uitzicht de hele dag lang, ze vermoeden dat ze in staat zijn om te kijken uit het raam. Ze stelt ook voor wat afwisseling van de patiënt verveling, evenals aantrekkelijke kleuren in de kamer en rustig te verlichten, en ze geloofde dat aangename achtergrondmuziek (vooral blazers, strijkers en de menselijke stem) was nuttig voor het herstel van de patiënt ', hoewel ze toegeeft dat het misschien dure oplossingen.

Mededeling

Nightingale vond dat "klapperende hoop 'bezoekers' en advies waren schrijnend aan patiënten. Dit omvatte valse toezeggingen, onwetend medische suggesties of suggesties die de patiënt heeft niets mis met hem. Ze beweert dat patiënten wel graag goed nieuws van buiten te horen, en vraagt ​​dat de bezoekers meer gevoelig en empathisch over de huidige situatie van de patiënt.