Nursing Leadership Theory

Nursing Leadership Theory

Om patiënten naar de meest effectieve gezondheidszorg krijgen van hun verplegend personeel in ziekenhuizen en andere zorginstellingen, moeten verpleegkundigen leren van mannen en vrouwen die het leiderschap opleidingen hebben genomen en kunnen hun eigen leerlingen de leiderschapskwaliteiten en vaardigheden die ze verworven leren . Gezondheidszorg steeds complexer wordt, zal het zo'n sterk leiderschap criteria voor verpleegkundigen nemen op alle gebieden te blijven aan hun eigen normen en de kwalificaties van anderen in het gebied te verbeteren.

Leiderschap Definitie

Leiderschap kan worden gedefinieerd op vele verschillende manieren. Als het gaat om verpleging, het is erkend dat verpleegkundigen die hebben leidinggevende capaciteiten motivationele niveaus van anderen in de werkomgeving kunnen verbeteren. Dit helpt verpleegkundigen hebben een positieve houding over hun werk, draaien hun dagelijkse taken en verantwoordelijkheden effectiever behandelen andere patiënten en andere medewerkers met respect, en in staat zijn om persoonlijke doelen en doelstellingen te bereiken.

Verschillende theorieën over leiderschap

Als verpleegkundig onderwijs en opleiding belangrijker is geworden, een aantal verschillende individuen hebben gesuggereerd leertheorieën. Deze theorieën echter betrekken algemeen verpleegkundig onderwijs, in plaats van het leiderschap van anderen. Daarnaast zijn een aantal hulpmiddelen managementtheorieën gesuggereerd, maar management en leiding verschillend van elkaar. Verpleegkundig leiderschap theorieën zijn begonnen met onlt kort worden besproken. Drie van deze leiderschapsprogramma's die zijn gevonden meest gunstig voor nieuwe verpleegsters te zijn quantum leiderschap, transformationeel leiderschap en dynamische leider volger relatie.

Quantum Leiderschap

Volgens Dr Tom Porter-O'Grady, quantum leiderschap helpt verpleegkundigen betere beslissingen te nemen, zoals wanneer is de meest geschikte tijd om te bellen in een arts. De training helpt de verpleegkundigen weegt de voors en tegens van de verschillende plannen en interventies van de zorg. Dit leiderschap theorie legt de nadruk op zelfsturing in plaats van op richting wordt gegeven door anderen.

Transformationeel leiderschap

Geleerden, zoals Eleanor Sullivan en Phillip Decker ondersteunen transformationeel leiderschap dat de sterke punten van leiders en volgers combineert. Deze vorm van leiderschap motiveert mensen om hun eigen leiderschap criteria vast te stellen. Het creëert veranderingen in de gezondheidszorg verpleegkundigen stimuleren verbeterde feedback bieden elkaar. Met zijn nadruk op verandering, worden nieuwe verpleegkundigen krijgen de kans om nieuwe en oude beleid en procedures te evalueren en een actieve rol spelen bij de uitvoering van de nieuwe programmering.

Dynamische Leader-Follower

De dynamische leider-volger relatie is gemodelleerd naar Ida J. Orlando's verpleging model. Het legt de nadruk op het identificeren van de eisen onmiddellijke zorg van de patiënt. Daarom is de verpleegkundige heeft de mogelijkheid om specifieke doelstellingen te bereiken via interpersoonlijke standpunten. Het fundament van Orlando's theorie is de dynamische kwaliteit van de leider-volger uitwisselingen die motiveren en verpleegkundigen aan te moedigen om de moeite waard toezeggingen te doen. In deze theorie zowel de leider en de volger is cruciaal voor het succes van de verpleegafdeling. In veel gevallen is het aan de verpleegkundige welke leiderschapstheorie meest productieve haar eigen leervermogen. Het is belangrijk om door te volgen op de theorie en in praktijk om verpleging en leiderschap groei en ontwikkeling te vergroten.