Nurofen bijwerkingen

Nurofen is een steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen of NSAID, gebruikt verlichten milde tot matige pijn, ontsteking en koorts. Een merknaam voor ibuprofen, Nurofen is verkrijgbaar in landen zoals het Verenigd Koninkrijk en Australië. De meeste mensen die het gebruiken hebben geen bijwerkingen.

Functie

Nurofen blokkeert de werking van de chemische cyclooxygenase (COX) in het lichaam. Deze chemische stof is betrokken bij de productie van prostaglandinen, die pijn, zwelling, ontsteking en koorts in reactie op letsel en ziekte.

Gastro-intestinale effecten

De meest voorkomende Nurofen bijwerkingen zijn gastro-intestinale, waaronder maagklachten, maagpijn en misselijkheid. Zelden, Nurofen leidt tot maag-of darmzweren of bloeden.

Andere ernstige gevolgen

Blaarvorming of peeling huiduitslag die kan levensbedreigend zijn een zijn Nurofen neveneffect. Daarnaast wordt continu gebruik van Nurofen gelinkt aan een kleine toename van het risico op een hartaanval of beroerte, en dit risico groter langere Nurofen gebruikt. Een studie uitgevoerd door de universiteit van Oxford en gepubliceerd in het British Medical Journal in 2006 bleek dat drie mensen op de 1.000 ibuprofen gebruikers ervaren een cardiovasculaire gebeurtenis.

Drug Interactions

Patiënten die bepaalde andere geneesmiddelen kunnen niet in staat zijn om veilig Nurofen, als het kan verhogen of de effecten van deze anticoagulantia, anti-bloedplaatjes geneesmiddelen, corticosteroïden, lithium, diuretica en sommige medicijnen tegen depressie, hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten te behandelen te verlagen.

Preventie

Milde gastro-intestinale effecten kunnen worden voorkomen door Nurofen met voedsel of melk. Meer ernstige bijwerkingen kan worden voorkomen door als lage dosis geval zo kort mogelijke tijd. Ouderen zijn vatbaarder voor ernstige Nurofen bijwerkingen.