Nucleaire Chemie in Chemotherapie

Nucleaire Chemie in Chemotherapie

Nucleaire chemie in chemotherapie betreft de nucleaire processen, eigenschappen en radioactiviteit geassocieerd met radiotherapie. Nucleaire chemici verwerken en isoleer de radioactieve isotopen gebruikt geïoniseerde straling bij de behandeling van kwaadaardige tumoren ondoordringbaar door gebruikelijke procedures en medicatie.

Doel

Bepaalde kankerachtige tumoren, vanwege de ligging of dichtheid, niet reageren op chemotherapeutica en voorschrijven dat bestralingstherapie in behandeling van een patiënt. Wanneer kwaadaardige tumoren of inhiberen uitroeiing oncologen voorschrijven radiotherapie, ook wel radiotherapie, palliatieve behandeling ondergaan om symptomatische verlichting bieden.

Toepassingen

Kernchemie vormt de basis voor gecombineerde therapie modaliteiten, die radionuclide eigenschappen van radioactieve verbindingen in combinatie met andere kankerbehandelingen gebruikt om een ​​synergistisch effect te realiseren dat een patiënt ontwikkelt een tolerantie voor elk behandelingsmiddel.

Veiligheid

Afdelingen nucleaire geneeskunde en hun personeel moeten federale veiligheid protocollen betreffende straling, waaronder het gebruik van beschermende afscherming en kleding, en het dragen van straling badges om het bedrag van de blootstelling aan straling ontvangen, moeten worden in acht te nemen. Straling veiligheid officieren regelmatig controleren radioactief "hot" locaties van de afdeling nucleaire geneeskunde en het gebruik van genetisch gemodificeerde (Geiger-Muller) tellers aan de achtergrondstraling te meten.