NSAID's voor ernstige artritis pijn

NSAID's voor ernstige artritis pijn

Aangezien de meeste vormen van gewrichtsontsteking ontsteking, NSAIDs (niet-steroïde ontstekingsremmers) worden vaak voorgeschreven voor het verminderen van de pijn van ernstige artritis. Deze medicijnen kunnen worden onderverdeeld in drie hoofdcategorieën: de traditionele NSAID's, COX-2-remmers en salicylaten.

Traditionele NSAID's

Er zijn 20 verschillende soorten van de traditionele NSAID's op de markt om ernstige artritis pijn te behandelen, waaronder Lodine (etodolac), Nurofen (ibuprofen), Naprosyn (naproxen) en Relafen (nabumeton).

Cox-2 remmers

Sinds Vioxx en Bextra werden verwijderd uit de markt (als gevolg van een mogelijk risico op een beroerte en een hartaanval), Celebrex is de enige overgebleven Cox-2-remmer, een NSAID dat wordt gezegd zachter op de maag dan anderen te zijn.

Salicylaten

Salicylaten waren de eerste NSAID's gebruikt voor ernstige artritis pijn, met geacetyleerd salicylaten (aspirine). Variaties zijn ook beschikbaar, waaronder choline salicylaat (Arthropan) en magnesium salicylaten (Mobidin, Bayer Select).

Beschikbaarheid

Ibuprofen, aspirine, ketoprofen en naproxen-natrium zijn beschikbaar over-the-counter in lagere doseringen. Alle andere NSAID's moeten worden aangeschaft met een recept in de Verenigde Staten.

Overwegingen

Alle NSAID's hebben risico's van bijwerkingen bij gebruik op lange termijn - zelfs als ze worden verkocht zonder voorschrift. Bespreek NSAID's gebruiken voor ernstige artritis met uw arts om de veiligste behandeling plan te krijgen.