North Dakota Medicaid Richtlijnen

Medicaid is een federaal gesubsidieerd, state-run programma dat basisverzekering dekking biedt aan de armen en behoeftigen. Middelen beperkt zijn, en de staat North Dakota heeft strikte grenzen op inkomen en asset niveau voor degenen die wensen toe te passen opgelegd. De bedoeling is om beschikbare voordelen op degenen die ze het meest nodig richten.

Over het algemeen in aanmerking te komen en Scope

Medicaid-programma van North Dakota biedt elementaire medische dekking voor kinderen in de pleegzorg of die zijn aangenomen; kinderen met een handicap; senioren en een laag inkomen Medicare begunstigden; gehandicapte werknemers; en zwangere vrouwen en vrouwen met borst- of baarmoederhalskanker. U moet een inwoner van Noord-Dakota zijn om te kwalificeren voor North Dakota Medicaid.

Inkomen Richtlijnen

De staat heeft opgelegd strikte richtlijnen op het inkomensniveau toegestaan ​​voor Medicaid begunstigden. De staat kijkt naar het totale inkomen en grootte van het gezin van een gezin, maar trekt zaken als werk-gerelateerde kosten, belastingen, premies ziektekostenverzekering, kinderbijslag betaald aan iemand anders en de kosten van de zorg voor een afhankelijke. Deze bedragen worden niet meegeteld bij de aanvrager van de vaststelling van de in aanmerking te komen.

Asset Beperkingen

Gehandicapten, blinden en ouderen aanvragers kunnen een maximum van $ 3000 hebben in "telbare activa." Echtparen kunnen een tot $ 6000 in telbare activa. Telbare activa omvatten elke vorm van financiële activa, met inbegrip van aandelen, obligaties, bankrekeningen en eigenschappen. Bepaalde activa, de zogenaamde "noncountable activa," zijn vrijgesteld van deze eis, met inbegrip van uw huis, een auto, begrafenis plannen, eigendom vereist voor zelfstandigen, huishoudelijke goederen / meubels, Indische vertrouwen en beperkte gronden en oordeel fondsen. Er zijn geen beperkingen troef op de gezinnen die zich inschrijven in de vrouwen en gezinnen dekking groep of de Women's Way programma.

Richtlijnen voor Spousal Verarming

Als een van de echtgenoten moet Medicaid diensten of verpleeghuiszorg, kan die echtgenoot hebben tot $ 3000 in activa. De overlevende echtgenoot kan echter de helft van de telbare activa van het echtpaar is eigenaar, maar niet minder dan $ 21.912, en niet meer dan $ 109.560 te houden. Deze nummers waren actueel per jaar eind 2010 de kalender van de staat over het algemeen duurt een pandrecht op eigendom en verzamelen wanneer de langstlevende echtgenoot overlijdt aan een Medicaid uitkeringen namens hen terug te verdienen.