Norpace Side Effects

Norpace Side Effects

Patiënten met een hartslag zo onregelmatig dat ze kunnen sterven kunnen Norpace nemen om te proberen om hun hart weer in een normaal ritme. Pfizer verkoopt de gemerkte versie van het geneesmiddel disopyrmide en patiënten kunnen Norpace gebruiken samen met andere geneesmiddelen die aritmie. De meest ernstige bijwerkingen patiënten moeten letten wanneer u Norpace op zichzelf of met andere medicijnen is zeer vertraagde hartslag. Minder ernstige uitdroging bijwerkingen komen vaker voor, echter.

Waarschuwingen

Een vet en boxed waarschuwing in de voorschrijvende informatie voor Norpace waarschuwt artsen om de medicatie te geven alleen aan patiënten die een levensbedreigende hartritmestoornissen, zoals fatale gevolgen zijn opgetreden bij patiënten met minder ernstige gevallen van onregelmatige hartslag toen ze Norpace. Een tweede vetgedrukte waarschuwing waarschuwingen zowel artsen als patiënten dat het nemen Norpace kunnen patiënten leiden tot gevaarlijke druppels in bloedglucose krijgen. Ook patiënten met een verzwakte hartspier mag slechts lage doses Norpace, en patiënten met een verminderde nier-of leverfunctie moeten nemen om lagere doses van Norpace nemen. Andere zeldzame ernstige problemen die een patiënt moet stoppen met het innemen Norpace en medische hulp te geven omvatten ernstige huiduitslag, psychose, zwelling van de borst (dat wil zeggen, gynaecomastie), en, zodra dit wordt opgemerkt in bloedonderzoek, verminderde aantallen van circulerende rode of witte bloedcellen.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Droge mond, die zich in 32 procent van de patiënten die Norpace tijdens klinische onderzoeken, staat bovenaan de lijst van bijwerkingen van het gebruik van de medicatie. Verminderde en moeilijk urineren en constipatie ook bij meer dan 10 procent van de patiënten. Andere vaak voorkomende bijwerkingen gemeld door Norpace-behandelde patiënten opgenomen wazig zicht, misselijkheid, winderigheid en een opgeblazen gevoel, over zwakte, spierpijn, hoofdpijn en, paradoxaal genoeg, meer frequent urineren.

Zeldzamer bijwerkingen

Minder dan 4 procent van de patiënten die deelnamen aan klinische onderzoeken gemeld met impotentie, vochtretentie en gewichtstoename, jeuk, huiduitslag, nervositeit, verhoogd totaal cholesterol en verlies van eetlust na het innemen Norpace. In zeer zeldzame gevallen hebben patiënten werd depressief, verloren slaap, ontwikkelde geelzucht, liep een koorts of voelde tintelingen in de vingers en tenen.

Contra

Mensen wier hart normaal rust voor lange periodes tussen de beats kan Norpace niet nemen. Evenmin kunnen de patiënten van wie het hart te zwak zijn om de levering van bloed naar alle delen van het lichaam --- een voorwaarde een cardiogene shock bekend --- of mensen met een onbehandelde hart "bedrading" probleem bekend als artrioventicular blok. Bij patiënten met artrioventicular, of AV, blokken, doe elektrische signalen normaal gesproken niet van de ene kamer van het hart naar de andere kamer. Andere gezondheidsproblemen die mensen uitsluiten van het nemen van Norpace omvatten glaucoom, urinewegen obstakels en een progressieve spierzwakte aandoening genaamd myasthenia gravis.

Overdosering

Patiënten die hebben genomen meer dan de hoogste aanbevolen dagelijkse dosis van 800 mg van Norpace hebben ervaren overdoses. Symptomen van een overdosis omvatten Norpace verslechterd hartritmestoornissen, moeite met het handhaven van de luchtstroom (dwz, apneu), ademstilstand en verlies van bewustzijn. Sommige Norpace overdoses fataal gebleken.

Drug Interactions

Bijna fatale geneesmiddelinteracties opgetreden bij patiënten gebruikten Norpace als tegelijk met claritromycine (bijvoorbeeld Biaxin van Abbott) of erythromycine (bijvoorbeeld E-Mycin van Abbott). Ook dienen patiënten geen doses Norpace en verapamil binnen 48 uur van elkaar te nemen (bijvoorbeeld Verelan van Elan). Laatste, waarbij Norpace in combinatie met andere geneesmiddelen antiarrhythmia die nodig kan worden wanneer patiënten niet reageren op een medicijn, kan verhogen de tijd tussen hartslagen van een patiënt. Antiarrhythmia andere dan Norpace medicijnen zijn onder andere lidocaïne (bv Lidocaton van Pharmacon) en kinidine.