Normale Pulse tarief bij 13 Jaar Oud

De pols is het aantal keren dat een hart klopt in een minuut. Deze meting wordt beschouwd als essentieel, want het geeft zo veel informatie over de werking van het hart. Er is een scala van slagen per minuut, dat normaal wordt beschouwd, en het verschilt afhankelijk van de leeftijd.

Het meten van de Pulse

De hartslag is meestal hetzelfde als de hartslag. Het is gemakkelijk te meten en voelbaar op verschillende punten op het lichaam. Twee van de meest voorkomende gebieden zijn de zijkant van de nek en de pols. Druk uitoefenen op het punt waar de pols wordt gevoeld en tellen voor een minuut. Als je telt voor minder dan een minuut, vermenigvuldigen tot een minuut te maken. Bijvoorbeeld, als je telt voor 10 seconden, vermenigvuldigt u het nummer dat u verkrijgen door zes tot het resultaat vinden gedurende 60 seconden.

Wat de Pulse vertelt ons

Een snelle hartslag (tachycardie) kan een infectie, uitdroging of zelfs een hartaanval betekenen. Bradycardie, of trage hartslag, zou betekenen het hart moeite heeft met het pompen. Als er geen puls, heeft het hart gestopt met werken - en dit betekent de noodzaak van noodmaatregelen.

Andere soorten Peulvruchten

De puls, als abnormale, opgemerkt. Bijvoorbeeld, een bounding puls is er een die is zeer stevig en langer duurt dan een paar momenten. Een onregelmatige hartslag is er een die niet handhaven van een consistente beat. Deze bevindingen moeten worden gedeeld met uw arts onmiddellijk. Als een puls moeilijk te vinden, moet dit ook met een arts besproken.

Normale hartslag in 13-jarigen

Een 13-jarige zou een hartslag tussen 60 tot 100 slagen per minuut hebben in rust. Een rust puls nemen, zou er geen fysieke activiteit gedurende ten minste 10 minuten voordat de meting. Als het lager of hoger dan dit, moet u dit bespreken met zijn arts.

Waarschuwingen

Als uw 13-jarige pols valt buiten het normale bereik en alle andere tekenen zijn dat ze gezond is, het gewoon zou kunnen zijn situationeel. Zo zou ze dorst, moe of angstig. Neem de puls meer dan één keer en in verschillende settings om nauwkeuriger te bepalen of er reden tot bezorgdheid. Plannen altijd regelmatige check-ups met de tiener zorgverlener tot een record van de hartslag te behouden. Dit zal helpen om te bepalen of de hartslag is een significante verandering van het normale functioneren.