Nori DHA EPA Voedingswaarde Informatie

Nori DHA EPA Voedingswaarde Informatie

Zelfs als de populariteit van sushi bars en verpakt maki broodjes in de bereide maaltijden gedeelte aan luxe boodschappen stevig plaatst Nori in de Amerikaanse food scene, hebben de Japanners de donkergroene, flinterdunne vellen gebruikt om vis en groenten te verpakken als een natuurlijke gezondheid vereerd voedsel voor eeuwen. Ondanks de zeegroente bescheiden verschijning, zijn voedsel experts verkennen nori als een belangrijke bron van de omega-3 essentiële vetzuren EPA en DHA.

Omega-3 vetten en Dieet

Omega-3 vetten EPA (eicosapentaeenzuur) en DHA (docosahexaeenzuur) zijn essentieel voor de groei en de optimale werking lichaam, zeggen onderzoekers. De American Heart Association beveelt het eten twee porties vis per week om een ​​voldoende hoeveelheid van deze vetten ontvangen. Vissenbijeenkomst hun EPA en DHA gehalte voeden met verschillende soorten van de familie algen gebruikt nori produceren.

Nori Productie

Nori boeren oogsten de zee groente tijdens de wintermaanden na het cultiveren van verschillende soorten van de familie Porphyra van rode algen, waardoor de voedingsstoffen trekken uit de oceaan. Bij verwerking tot Nori vellen, de rood-paarse kleur van de algen wordt zwart. Roosteren nori produceert de donkergroene bladen te koop in verpakkingen in de Aziatische markten. Nori, ook wel bekend als zeesla, wordt geteeld en geproduceerd in verschillende regio's van de wereld. John en Jan Belleme, in hun boek 'Japanse levensmiddelen die genezen, "zeggen dat de beste Nori is afkomstig van de Sendai regio van Japan.

Nori's EPA en DHA Content

De hoeveelheid EPA en DHA in een vel Nori varieert met het niveau van nutriënten in de oceaan, terwijl de algen groeit. Toch hebben voedingsdeskundigen zee plantaardige aanbevolen als alternatief voor eten vis of vullen met visolie de aanbevolen dagelijkse niveaus van deze vetten te verkrijgen. Evelyn Tribole, auteur van "The Ultimate Omega-3 dieet," beveelt minstens 220 mg elk van EPA en DHA per dag. Ryan Drum, een onderzoeker met een doctoraal diploma in de plantkunde, stelt het consumeren van een ounce van een combinatie van gedroogde rode en bruine algen een week om de gunstige hoeveelheden omega-3 vetten en andere voedingsstoffen binnen te krijgen.

EPA, DHA en Gezondheid

EPA en DHA handhaven de structuur van individuele celmembranen het vermogen van cellen om voedingsstoffen op te nemen, verdrijven afval en energie produceren vergemakkelijken. Onderzoekers zeggen EPA ondersteunt de productie van stoffen die de ontsteking te bestrijden, reguleren de spijsvertering en het immuunsysteem, en hebben een invloed op de nierfunctie, de ademhaling, de doorbloeding en het cholesterolgehalte. DHA helpt bij de productie en de regulering van chemische stoffen die de groei en ontwikkeling van de hersenen, ondersteuning beïnvloeden en onderhouden van gezonde visie, en reguleren emotionele gezondheid.

Aanvullende voedingsstoffen

Nori heeft gehaltes aan vitaminen A B, C en E, mineralen en jodium, calcium, kalium, magnesium en ijzer, dat de inhoud van deze voedingsstoffen in landplanten overtreffen. De Zeegroente vezelrijk en onderzoekers zeggen, het eiwitgehalte nori kan een derde vormen tot de helft van zijn drooggewicht.