Night Sweats differentiële diagnose

Night Sweats differentiële diagnose

Een differentiële diagnose wordt gesteld door middel van een proces van eliminatie. Afhankelijk van symptomen passen die niet kunnen bepaalde voorwaarden worden uitgesloten, terwijl andere dichter bij de oorzaak van het probleem te komen. Nachtelijk zweten, nachtelijk of diaforese, is een symptoom dat men zou kunnen aanduiden, of meerdere, mogelijke condities en aandoeningen. De huid is een orgaan van eliminatie, en er zijn verscheidene mogelijke redenen kan proberen compenseren andere lichaamsprocessen.

Fysiologische Varianten

Nachtelijk zweten kan worden veroorzaakt door een te warme omgeving, of te veel covers tijdens het slapen. Koorts kunnen nachtelijk zweten veroorzaken. Zwaar alcoholgebruik is een mogelijke reden voor nachtelijk zweten. Zwangerschap of de menopauze zijn twee omstandigheden waarin nachtelijk zweten optreden. Natuurlijk, als de patiënt niet vrouwelijk, of is te jong of te oud om te worden beïnvloed door deze voorwaarden, kunnen worden uitgesloten.

Metabole / Biochemische Disorders

Nachtelijk zweten zijn symptomen vaak geassocieerd met ziekten van de opslag van suiker en regelgeving, zoals hypoglykemie en diabetes. Patiënten die morbide obesitas kan ook nachtzweten. Medicijnen, zoals insuline kunnen nachtelijk zweten veroorzaken. Nier en spijsverteringsaandoeningen moet worden uitgesloten. Hyperthyroid, een verstoring van het endocriene systeem, kan ook verantwoordelijk zijn voor nachtelijk zweten zijn.
Medicijnen die worden gebruikt om de bloeddruk te verlagen kan leiden tot overmatig zweten 's nachts.

Infectieziekten

Nachtelijk zweten zijn symptomatisch voor lyme ziekte, tuberculose, malaria en HIV-infectie. Artsen moeten vragen over koorts, hoesten, keelpijn en risicofactoren die de blootstelling zou kunnen wijzen. Geïnfecteerde organen, zoals de lever, de nieren, endocarditis (voering rond het hart) en longinfecties kan ook leiden tot nachtelijk zweten. Natuurlijk, verwacht kon worden mensen met deze aandoeningen worden in de hand liggende pijn en angst.

Kankers / structurele afwijkingen

Nachtelijk zweten misschien een waarschuwing teken van kanker, zoals leukemie, de ziekte van Hodgkin, lymfoom en renale maligniteit zijn. Gewichtsverlies kan een andere indicator.
Diverticulitis, darmobstructie, de ziekte van Crohn en colitis die blokkeren of verstoren de darmen kan leiden tot nachtelijk zweten. Mensen met auto-immuunziekten, zoals fibromyalgie en het chronisch vermoeidheidssyndroom ervaring nachtelijk zweten.

Vergiftigingen

Toxiciteit medicatie, vooral sommige antidepressiva, kan goed zijn voor nachtelijk zweten.

Alcoholintoxicatie of binging algemeen brengt op nachtelijk zweten. Heroïne ontgifting is een andere mogelijke oorzaak.

Nachtzweten kunnen zware metalen (kwik) toxiciteit bij volwassenen of kinderen aan te geven.

Een zorgvuldige anamnese en lichamelijk, alsmede de resultaten van laboratoriumtests en beeldvorming, zijn waarschijnlijk de oorzaak of oorzaken van nachtelijk zweten bepalen.