Night Guard voor tandenknarsen

Night Guard voor tandenknarsen

Tanden slijpen veroorzaakt veel gebitsproblemen als je een deel van de 25 procent van de bevolking die het ervaart. De meeste mensen met bruxisme (tanden knarsen) vertonen geen vereiste onmiddellijke symptomen, maar vertonen slijtage van hun tanden en tandvlees dat het probleem aangeeft. Slechts 5 procent vertoning pijnlijke symptomen, die variëren van extreme hoofdpijn tot oor, tand of kaak pijn. Veel tandartsen raden nacht bewakers voor tandenknarsen.

Identificatie

Als u uw tanden te malen in de nacht, kan je wakker met pijnlijke tanden of kaken. Als er geen pijn om u te waarschuwen, kan uw echtgenoot u vertellen dat u slijpen, omdat het lawaai houdt haar wakker of uw tandarts kan tekenen tijdens een tandheelkundig examen opmerken. Artsen zijn het niet eens over het ontstaan ​​van bruxisme. Verschillende theorieën koppelen aan verkeerde uitlijning van de kaak, genetica, allergieën of inname van cafeïne, tabak of amfetaminen. Nachtwakers voorkomen veel van de druk op de tanden.

Significantie

Kijk uit voor verdere schade. Tandenknarsen komt vaak bij kinderen. Soms bruxisme gaat weg tegen de tijd dat de kinderen bereikt de leeftijd van 10, de andere keer wordt het erger. De uitlijning van de definitieve tanden dicteert het verschil. Degenen met ernstige malocclusie lijken kandidaten voor het probleem. Dit gebeurt meestal 's nachts omdat het een onbewuste neuromusculaire aandoening. Bretels vaak voorkomen tandenknarsen later in het leven.

Soorten

Houd de TMJ gewricht in neutrale positie met een nachtwaker uitgerust om je mond. Nachtwakers die aangepaste fit door tandartsen laten het kaakgewricht in de neutrale stand. De guard traint het gewricht om te ontspannen en verlicht een groot deel van de druk. Deze types van nachtwakers voor tandenknarsen zijn meestal de duurste en kosten een paar honderd dollar, maar vaak zijn de beste methode om de nacht slijpen en klemmen controleren.

Maat

Probeer een mondstuk. De mondstukken die atleten gebruiken zijn een goed alternatief voor sommige mensen. Zij kunnen echter meer storend slaap veroorzaken dan problemen bruxisme. Slecht passende mondstukken kan ademhalingsproblemen veroorzaken en niet echt de bescherming die nodig is voor de tanden geven.

Effecten

Gebruik de kook en bijten bewaker om uw tanden te beschermen. Nogmaals, veel van deze zijn beschikbaar in de sportartikelen gebied van winkels. Ze zijn gemaakt van zachter plastic dat kan worden bijgesneden om uw mond passen. Zodra je de bewaker koken, het verzacht. Je zet het in je mond en vorm op gepaste wijze. Deze bewakers passen op de bovenste tanden, en kan de ademhaling blokkeren en onderbreken slaappatroon. Ze zijn echter goedkoper dan maat bewakers door tandartsen.

Overwegingen

Onderzoek een over-the-counter zachte plastic tandheelkundige guard gemaakt om 's nachts malen voorkomen. Deze passen op de onderste tanden en vermijden het probleem van de onderbroken luchtstroom en grote omvang. De voorste band slingert rond de voorkant van de onderste tanden en de wangen houdt de platte schijf tegen de achterzijde van de tanden. Een verstelbare pad van plastic bedekt de onderste tanden te voorkomen slijpen. Je laat niet koken deze bewakers omdat de warmte van je mond laat hen toe om te voldoen aan zijn vorm. Deze bewakers doorgaans kosten onder $ 80, hoewel de prijzen variëren sterk van winkel naar winkel. Zie de link in het referentiegebied voor meer informatie over dit type van de wacht.