Nieuwste behandelingen voor Acne

Acne verschijnt op de huid als puistjes, mee-eters, whiteheads en verstopte poriën. Acne kan invloed hebben op tieners en volwassenen. Ernstige acne kunnen littekens en emotionele stress veroorzaken, en neem jaren met succes te behandelen. Nieuwe behandelingen zijn beschikbaar voor de bestrijding van acne en de littekens die ze achterlaten.

Oorzaken

Wanneer haarzakjes verstopt raken met olie van de talgklieren en dode huidcellen, het resultaat is acne. Talgklieren scheiden een olieachtige stof genaamd talg, die reist de haarfollikel en smeert de huid en het haar. Wanneer het lichaam te veel talg en dode huidcellen, de twee reizen op de haarfollikel en produceren een zachte plug. De plug kan een Whitehead, mee-eter of puistje geworden. Hormonen, erfelijkheid en bacteriën zijn een paar redenen waarom acne optreedt. Chocolade, vette voedingsmiddelen en zweten zijn niet gevonden om acne veroorzaken.

Nieuwe acne behandelingen

Een nieuwe benadering acne behandelingen combinatietherapieën. Prescription retinoide wordt gecombineerd met antibiotica om acne te bestrijden. De retinoide stimuleert de celvernieuwing en de antibiotica doodt de acne bacteriën en verminderen ontstekingen. Benzoylperoxide werkt het beste wanneer het wordt gecombineerd met actuele antibiotica crèmes. De benzoylperoxide droogt de olie en bevordert dode celvernieuwing en de actuele antibiotica doodt bacteriën op het huidoppervlak. Alle behandelingen nemen een tijdje aan het werk en je kan niet de resultaten zien voor zes tot acht weken.

Licht en laser therapieën

Licht en laser behandelingen zijn nieuwe vormen van behandeling voor acne. De huid wordt blootgesteld aan een lage intensiteit blauwe licht dat wordt beschouwd als de bacteriën die acneopflakkeringen veroorzaakt vernietigen. De procedure is pijnloos en gebeurt in meerdere sessies als de acne bacterie vermenigvuldigt zich snel. Bijwerkingen zijn roodheid en droogheid in de behandelde gebieden voor een korte tijd. Gepulseerd licht en warmte-energie worden samen gebruikt om acne bacteriën zich diep in de huid te bestrijden. Deze therapie krimpt ook de talgklieren zodat olieproductie wordt verminderd. Diode laser behandeling vernietigt de talgklieren in de dikke middelste laag van de huid, zonder nadelige gevolgen voor de buitenste huidlaag. Bijwerkingen kunnen roodheid en zwelling van de behandelde gebieden.

Acne Scar Behandelingen

Verschillende nieuwe behandelingen te behandelen van acne littekens. Microdermabrasie is een nieuwe acne litteken remover met behulp van een hand-held apparaat dat kleine kristallen blaast op de huid. De kristallen polijsten het huidoppervlak, vervolgens vacuüm verwijdert de kristallen en oude huidcellen. De resultaten zijn subtiel, zodat meerdere sessies nodig zijn. Collageen kan worden geïnjecteerd in acne littekens huid strak en maakt littekens minder opvallend. Laser resurfacing gebruikt een laserstraal de opperhuid vernietigen en verwarm de onderliggende huid. Nieuwe huid vormen onder de wond, en na genezende littekens minder uitgesproken.