Nieuwste behandeling voor depressie

Terwijl depressie is een ziekte die de mens heeft geteisterd generaties, pas onlangs hebben we komen met de behandeling opties. Volgens de University of Michigan (referentie 2), meer dan 30 procent van de depressieve patiënten niet goed reageren op traditionele behandelingen zoals medicatie. Voor deze patiënten zijn er verschillende nieuwere behandelmethoden beschikbaar. Deze opties kunnen hoop voor patiënten die niet hebben gevonden opluchting door antidepressieve therapie.

Hormoontherapie

Fluctuerende hormonen kan leiden tot of verergeren van een depressieve episode, waardoor hormoontherapie een goede optie voor vrouwen met een depressie. Vrouwen die borstvoeding geven, pas bevallen of die beginnen menopauze zijn bij een aanzienlijk risico op depressie. Deze vrouwen hebben vaak last van een plotselinge daling van het oestrogeengehalte, wat kan bijdragen aan depressieve symptomen. De symptomen worden vaak af wanneer het oestrogeen niveau wordt aangevuld met synthetische hormonen.

Nervus Vagus Stimulatie

Als een patiënt ernstige suïcidale depressie die niet reageert op behandeling met medicijnen, kan nervus vagus stimulatie een optie. In deze nieuwe werkwijze voor het behandelen van depressie, is een elektronisch apparaat geïmplanteerd in de borst. Het apparaat is verbonden met de nervus vagus in de nek en elektronische impulsen worden verzonden samen met regelmatige tussenpozen. Deze zenuw is verbonden met de stemming regelmodule van de hersenen en regelmatige stimulatie is aangetoond dat de stemming verbeteren zonder medicatie.

Magnetische therapie

Deze nieuwe behandeling voor depressie toegespitst op het bevorderen hersengebieden die stemming reguleren. Magnetische golven worden in deze gebieden van de hersenen gestuurd op vooraf bepaalde tijdstippen op een pijnloze poliklinische procedure. De golven stimuleren de hersenen om emoties juist te reguleren, waardoor depressieve patiënten om verlichting te vinden van hun symptomen. De procedure duurt ongeveer veertig minuten en herhaald voor een periode van enkele dagen tot enkele weken.