Nieuwe Straling Behandeling voor prostaatkanker

Een nieuwe vorm van bestraling voor prostaatkanker heet driedimensionale conforme radiotherapie, of 3DCRT. Deze behandeling gaf een dosis straling die is gevormd alleen de specifieke drie-dimensionale ruimte van de prostaat passen zonder negatieve invloed op het omliggende weefsel.

Functie

Bestralingen vóór de ontwikkeling van 3DCRT werden gebracht op een een-dimensionaal vlak, waarbij de kanker in een breder gebied deken straling gedoseerd. Deze nieuwe methode is gericht op de getroffen gebieden van de prostaat met een aangepast patroon specifiek lichaam van de patiënt.

Significantie

Volgens de Mayo Clinic, wordt deze techniek nu gebruikt om kanker in verschillende delen van het lichaam te behandelen, maar is bijzonder effectief bij de behandeling van prostaatkanker, longkanker en bepaalde hersentumoren.

Functies

De gerichte aanpak van de drie-dimensionale conforme behandeling straling effectief bombardeert de kanker in de prostaat zonder het doden van gezonde cellen in de omgeving. Dit leidt tot minder bijwerkingen en een snellere hersteltijd van patiënten niet door de behandeling.

Virtuele Simulatie

Een CAT scan naar een driedimensionaal beeld van de prostaat van de patiënt te creëren. Deze afbeelding laat de radiotherapeut aan de straling balken af ​​te stemmen op de tumorous regio maximale dekking te geven, zonder dat bijkomende schade aan gezonde cellen.

De lenzen dan de behandelend arts data verzamelen uit de CAT scan en, door een proces genaamd virtuele simulatie, bepalen de locatie van zowel beschadigde en gezonde weefsel. Deze informatie wordt gebruikt om de stralingsbundels kalibreren voor de eerste behandeling en grafiek succes latere behandelingen.

Overwegingen

De positionering van het lichaam van de patiënt gedurende voorlopige scannen en tijdens de levering van straling is cruciaal voor het succes van de behandeling. De oncoloog vaak gebruikt stabilisatie beugels --- en een zekere vaardigheid en ervaring --- de patiënt immobiliseren tijdens deze behandeling.