Niet-chirurgische behandeling voor artrose

Artrose is een degeneratieve aandoening van de gewrichten die meestal van invloed op volwassenen boven de leeftijd van 40 jaar Het is de meest voorkomende vorm van artritis in de VS Artrose verergert geleidelijk in de tijd, en op zijn slechtst, kan de slopende effecten van de aandoening een operatie noodzakelijk. Echter, veel chirurgische behandelingsmogelijkheden beschikbaar zijn, en het is heel goed mogelijk om de noodzaak van chirurgische interventie te vermijden.

De behandeling van milde artrose

Als u zijn gediagnosticeerd met mildere vormen van artrose, zal uw symptomen van pijn en ontsteking waarschijnlijk te behandelen door middel van een aantal veranderingen in levensstijl. De eerste optie voor behandeling typisch rust voor de aangetaste gewrichten. Als je kunt, neem een ​​tijdelijke onderbreking van activiteiten die de symptomen kunnen verergeren. Vaak kan zelfs een korte pauze van een dag of zo belangrijke verlichting bieden. Repeterende bewegingen kan bijzonder irriterend voor artrose, dus probeer ze te beperken waar mogelijk. Zelfs wanneer je actief bent, neem regelmatig een pauze om de gewrichten te geven enig herstel tijd.

Regelmatige lichaamsbeweging kan u helpen om de spieren rond de gewrichten aangetast door artrose te versterken. Hierdoor kan de gewrichten soepeler te volgen via hun natuurlijke bereik van de beweging en kan aanzienlijk verminderen de verergering van beschadigde kraakbeen oppervlakken. Het totale effect is een in hoofdzaak verlaagd achtergrondniveau van artritis pijn. Zorg ervoor dat u uw arts te raadplegen voor de beste oefeningen voor uw specifieke aandoening en niet proberen uit te oefenen wanneer aanzienlijke pijn en ontsteking zijn al aanwezig. Pakken deze voorwaarden eerst en dan beginnen uw trainingsprogramma. In aanvulling op rust, kan de toepassing van warmte of koude helpen omgaan met stijfheid en ontsteking.

Afvallen kan ook een grote hulp zijn als artritis aanwezig zijn in uw gewicht-dragende gewrichten is. Door het verminderen van de dagelijkse belasting van de gewrichten te ontlasten, zal u verdere verlichting van de spanning op beschadigd kraakbeen. Gewichtsverlies kan het resultaat van de oefening, dieet of een combinatie van beide zijn. Raadpleeg uw arts of een voedingsdeskundige voor hulp met een solide dieet aanpak.

Het behandelen van matige osteoartritis

Meer gevorderde gevallen van artrose kan het gebruik van de medicatie nodig. Als dit het geval is voor u, zal uw arts waarschijnlijk beginnen door aan te bevelen het gebruik van niet-steroïdale anti-inflammatoire middelen (NSAID's), zoals aspirine, ibuprofen of naproxen natrium, of alternatieven zoals paracetamol. Al deze producten hebben een mogelijk aanzienlijke bijwerkingen. Vraag uw arts voor een volledige uitleg van de risico's.

De behandeling van ernstige artrose

Ernstige artritis soms behandeld met corticosteroïden. Deze hormonen afgeleide verbindingen worden gewoonlijk rechtstreeks geïnjecteerd in aangetaste gewrichten. Hoewel deze methode aanzienlijke tijdelijke verlichting kan bieden, corticosteroïden kunnen zelf ook gewrichtsschade veroorzaken. Het gebruik van deze medicijnen is dus beperkt.

Als u een ernstige artrose, kan uw pijn ook worden behandeld met pijnstillers, zoals propoxyfeen (Darvon) of codeïne. Hoewel deze verbindingen kunnen worden misbruikt in andere omstandigheden, studies tonen aan dat mensen in ernstige pijn zijn over het algemeen niet in gevaar. Raadpleeg uw arts als u zich zorgen over de effecten van deze behandeling zijn.

Extra opties

Extra niet-chirurgische opties voor artrose zijn onder fysiotherapie en gewrichtsvloeistof suppletie. Vraag uw arts om alle beschikbare opties te beschrijven.