Nierkanker Stages

Nierkanker wordt opgevoerd, hetzij door klinische staging of pathologische staging. Klinische staging betekent dat de arts neemt lab tests en beeldvormende onderzoeken, zoals röntgenfoto's, MRI's, PET-scans en bloedonderzoek, en gissingen hoe geavanceerd de tumor is. Pathologische staging betekent dat chirurgie werd geschreven, weefsel is verwijderd en het weefsel werd getest. Typisch, klinische enscenering is niet zo nauwkeurig als pathologische staging.

Staging

Staging is gebaseerd op drie nummers: een T-nummer, een N-nummer en een M-nummer. De T wordt gebruikt om te beschrijven hoe groot de hoofd tumor en als de tumor alleen in de nieren of als het gegroeid dan de nier. De N wordt gebruikt om de groei van kanker te vertegenwoordigen in lymfeklieren: cellen die deel uitmaken van het immuunsysteem die door het hele lichaam. De M wordt gebruikt om verspreiding van kanker naar andere organen. Verschillende letters of cijfers volgen de T, N en M te vertegenwoordigen hoe ver de kanker gevorderd is. Dan, artsen kijken naar deze drie nummers en uit te vinden waar ze passen op de nationaal erkende enscenering schaal gemaakt door de American Joint Committee on Cancer.

Fase I

Voor fase I kanker, het T-nummer is ofwel T1a te T1b. Dit betekent dat de tumor alleen in de nieren en kleiner dan 7 cm. Er is geen kanker in de lymfeklieren en de kanker niet verspreid, zodat de N en M factoren allebei gezegd dat 0.

Fase II

Voor stadium II kanker, de tumor groter dan 7 cm lang. Dit betekent dat de factor T 2. De kankercellen nog beperkt tot de nieren en er geen kanker in de lymfeklieren of in andere organen. Dit betekent dat de N en M factoren beide 0.

Fase III

Er zijn verschillende klinische pathologieën Fase III nierkanker. De T factor kan T3a, T3b of T3c. Dit betekent dat de tumor is gegroeid groot en is niet alleen in de nieren niet meer. De kanker kan zijn uitgegroeid tot nabijgelegen weefsel dat de nier omgeeft. Het kan ook in aders rondom de nieren of in de bijnier die naast de nier. Om te worden beschouwd fase III met een tumor die deze kenmerken heeft, zowel de N en M factoren moeten 0 Hierdoor kan er geen kanker in de lymfeklieren of andere delen van het lichaam.

Als je kanker hebt in 1 lymfeklier, dan kunt u alleen stadium III als je de T-factor is tussen T1a en T3c. Dit betekent dat de tumor kan buiten de nieren. Het kan echter niet zo ver buiten de nieren dat het buiten het Gerota de fascia (bindweefsel dat de nieren omringt) heeft bereikt.

Fase IV

Stadium IV kanker betekent dat de kanker meestal niet kan worden genezen. Het wordt ook wel uitgezaaide kanker, omdat uitzaaiingen opgetreden. Metastasen betekent dat er kanker in andere delen van uw lichaam naast de nieren.

Stadium IV kanker is gediagnosticeerd als je een T-factor van 4 AT factor 4 impliceert kanker die zich heeft verspreid buiten de Gerota's fascia. Uw N factor kan zijn 0 of 1, wat betekent dat je zou kunnen hebben kanker in 1 lymfeklier.

Als je een T-factor van minder dan 4, maar kanker bij meer dan 1 lymfeklier, bent u ook gediagnosticeerd met fase IV Cancer.

Tot slot, als u een M-factor van 1, kanker is ergens anders in je lichaam, dat los staat van de nieren is, en je hebt Stadium IV kanker.