Niercelcarcinoom voedingsbenaderingen

Niercelcarcinoom is een kanker die zich vormt in de kleine buisjes van de nieren. Artsen geloven dat een slechte voeding kan helpen de ziekte te ontwikkelen, en dat veranderingen in de voeding hand in hand kunnen gaan met de traditionele behandelingen van kanker.

Dieet als een bijdragende factor

De Mayo Clinic meldt dat voedingsgerelateerde problemen zoals overgewicht en hoge bloeddruk verhogen het risico van niercelkanker. Hoge consumptie van brood, rijst en pasta kan ook het risico, volgens een studie uit 2006 in het International Journal of Cancer.

Voeding als preventie

De Mayo Clinic adviseert een dieet dat gezond gewicht en bloeddruk bevordert - namelijk, het eten van veel fruit en groenten.

Traditionele behandelingen

Chirurgie is de meest voorkomende behandeling van nierkanker, maar kunnen artsen ook proberen straling of embolisatie (afsnijden van de bloedtoevoer naar de tumor).

Dieet als behandeling

De AP John Institute For Cancer Research ondersteunt Controlled Amino Acid Therapy, die aminozuur rijke voedingsmiddelen elimineert de voeding voor een korte tijd. De therapie is gericht op de tumor van voedingsstoffen die de groei bevorderen ontnemen.

Dieet en traditionele behandeling

Gecontroleerde Amino Acid Therapie is bedoeld als aanvulling op en niet als vervanging van traditionele therapie, volgens het AP John Institute for Cancer Research.