Nier Mass Removal

Een nier massa (niet te verwarren met niersteen te zijn) is moeilijk te beschrijven en te classificeren in de medische zin. Het is bedoeld breed en algemeen als slechts "een hoeveelheid materie." Dit maakt het mogelijk voor vrijwel elke formatie in de nier een toestand worden genoemd. Dit maakt de diagnose van een nier massa een uitdaging. Omdat de nier massa vaak een kankergezwel kan zijn, dit probleem is niet de nefroloog's alleen; vaak oncologen moeten in het proces van nier massa identificatie en verwijdering zijn.

Tekenen van een mis

Traditioneel, medische professionals gebruiken een triade van benchmarks in de diagnose van een nier massa. Deze symptomen zijn pijn in het gebied dat overeenkomt met waar de nier aan de ruggengraat achterkant; bloed in de urine en het vermogen van de arts om de groei te voelen. Echter, zijn er nieuwe ontwikkelingen, zoals beeldvorming, scans en echo's gemaakt op nul zetten in op het werkelijke probleem veel gemakkelijker. Naast deze drie signalen, andere symptomen van een nier massa, vooral als het kwaadaardig bevatten gewichtsverlies dat gebeurt zonder reden, vermoeidheid, traagheid, gebrek aan interesse in dagelijkse taken, koorts zonder infectie of griep, en pijn in andere delen van het lichaam, als de kanker is uitgezaaid.

Chirurgische verwijdering

In veel gevallen is operatieve verwijdering niet gerechtvaardigd. Bijvoorbeeld eenvoudige of complexe cysten meeste abcessen en massa veroorzaakt door infecties hebben geen chirurgie, en kunnen worden behandeld met geneesmiddelen. Chirurgische verwijdering door te voeren wanneer een massa voorstadia wordt geacht of kan mogelijk leiden tot een kankergezwel hoewel de massa is momenteel goedaardig. Nieradenomen is een van de voorbeelden van dergelijke massa. Een Nieradenomen is een weefsel groei die grotendeels asymptomatisch, en meestal toont per ongeluk tijdens andere tests. Deze massa is gemakkelijk te verwijderen door een operatie. Een ander voorbeeld waarbij chirurgische verwijdering noodzakelijk wordt is wanneer je een massa heet een renale oncocytoma. Dit is zeer vergelijkbaar met adenoom qua symptomen en natuur. Het wordt ook verwijderd om dezelfde reden - omdat het kan blijken een maligniteit later. Fibroom is nog een ander voorbeeld waarin chirurgische verwijdering gebeurt. Dit is een aandoening die moeilijk te onderscheiden van een maligniteit, zodat de beste manier van aanpak van de massa te verwijderen. Van de tijd tussen detectie en chirurgie zijn deze massa nauwlettend gevolgd en hun groeipatroon waargenomen.

Wanneer een massa wordt verwijderd

Wanneer een nier massa wordt bevestigd als kwaadaardig, wordt de ingreep uitgevoerd, maar pas na het nemen van verschillende factoren in overweging. Het belangrijkste criterium is de omvang van de groei. De meer gelokaliseerde de massa, hoe groter de kans dat een operatie de massa verwijderd. In sommige gevallen kan het nodig zijn de gehele nier voorkomen metastase verwijderen.