Nickel & Eczeem

Nickel & Eczeem

Veel mensen hebben allergische reacties op blootstelling aan de metalen nikkel (Ni). Vergulde objecten worden vaak gemaakt van nikkel, en wanneer de goudlaag laat los, de nikkel veroorzaakt een allergische reactie van de huid bekend als eczeem. Nikkel in de voeding kan ook leiden tot huidaandoeningen, zoals eczeem.

Costume Jewelry

Goud wordt vaak vergulde over goedkoper nikkel metaal in kostuum juwelen. Als de gouden coating verdwijnt, wordt het nikkel blootgesteld en kan een allergische reactie veroorzaken. Dit kan vooral ernstig met doorboorde oorbellen, ringen en kettingen, zoals de huid in deze gebieden bijzonder gevoelig kunnen zijn. Als je een reactie van uw sieraden, is het waarschijnlijk omdat de onderliggende nikkel wordt blootgesteld. U kunt sieraden re-plated om dit probleem te verminderen, of gewoon stoppen met het dragen van de sieraden te hebben.

Eczeem

Eczeem is een verzamelnaam voor een aantal huidreacties. Contact dermatitis is irritatie in de directe omgeving van het contact. Andere soortgelijke reacties omvatten urticaria, angio-oedeem, atopische dermititis en pruritus. De symptomen variƫren van individu tot individu, maar ernstige jeuk en chronisch droge, rood geworden gebieden gemeen. Blaren, laesies en dikke, knapperige huid kan leiden.

Dietary Nikkel

Nikkel is een milieu-verontreiniging die kan worden gevonden in sommige voedingsmiddelen. Eczeem symptomen worden erger door dieet nikkel opname gemaakt bij gevoelige individuen. Het verminderen of elimineren van nikkel in uw dieet kan helpen verminderen of eczeem symptomen te elimineren.

Voedingsmiddelen met een hoog nikkel

Eten uit planten is de belangrijkste bron van nikkel in de voeding. Chocolade en zoethout, noten en bonen, granen en erwten zijn allemaal hoog in nikkel. Nikkel kan ook afkomstig zijn van ingeblikt voedsel of voedsel gekookt in roestvrijstalen potten en pannen. Zuren in het bereiden van voedsel kan nikkel uitlogen van roestvrij stalen onderdelen, inclusief keukengerei.

Diagnose en behandeling

Er wordt geschat dat ongeveer 15 procent van de volwassenen lijdt nikkel gevoeligheid en kunnen tekenen van eczeem vertonen door contact met nikkel of met nikkel voeding. Een dermatoloog kan een eenvoudige en pijnloze patch test uit te voeren om te zien of je gevoelig bent voor nikkel zijn. Als dat zo is, de controle van uw inname van nikkel kan helpen uw symptomen.