Nexium bijwerkingen van medicijnen

Nexium bijwerkingen van medicijnen

Nexium is een recept geneesmiddel dat gebruikt wordt voor de behandeling van gastro-oesofageale reflux en overtollig maagzuur. Het werkt geneest beschadiging van de slokdarm en het verminderen van de hoeveelheid zuur in de maag.

Vaak voorkomende bijwerkingen

De meest voorkomende bijwerking in klinische onderzoeken was hoofdpijn. Ongeveer 5% van de proefpersonen meldde het hebben van hoofdpijn. Andere vaak voorkomende bijwerkingen waren buikpijn, diarree en misselijkheid.

Zelden voorkomende bijwerkingen

Nexium is ook bekend om een ​​aantal ongewone bijwerkingen veroorzaken ook. Deze omvatten darm onregelmatigheid, constipatie, slokdarmafwijking, frequente stoelgang, gastro-enteritis, hik en braken. Deze bijwerkingen zijn over het algemeen mild en moet niet veel ongemak veroorzaken.

Nadelige bijwerkingen

In incidentele gevallen Nexium gebruik heeft geresulteerd in ongewenste bijwerkingen zoals anorexie, apathie, verhoogde eetlust, verwardheid, depressie, duizeligheid, hypertonie, nervositeit, hypo-esthesie, impotentie, slapeloosheid, migraine, migraine verergerd, paresthesie, slaapstoornissen, slaperigheid, tremor , duizeligheid en problemen met het gezichtsvermogen.

Wat te doen

Als u een negatieve of invaliderende bijwerkingen ondervinden tijdens het gebruik van Nexium, onmiddellijk contact op met uw arts. Nexium wordt gewoonlijk voor een periode van 4-8 weken. Milde bijwerkingen moeten verdwijnen na afloop van uw behandeling.

Waarschuwing

Als u allergisch bent voor esomeprazol of benzimidazole zijn, niet Nexium te nemen, als u een allergische reactie op de medicatie kan hebben. Als u zwanger bent of denkt dat u ook mag zijn, in overleg met uw arts voordat u begint met het nemen van Nexium.