Neurontin voor gegeneraliseerde angststoornis

Neurontin is een anti-epileptische medicatie die het vaakst wordt gebruikt om partiële aanvallen bij volwassenen en kinderen met epilepsie of zenuwpijn van gordelroos en herpes virus uitbraken te behandelen. Onlangs is onderzocht en gebruikt voor off-label doeleinden zoals het behandelen van individuen die lijden aan gegeneraliseerde angststoornis (GAD).

Potentieel

Veel GAD-patiënten staat dat Neurontin hen de beste angst reliëf ze hebben gevoeld voor een lange tijd heeft gegeven, zelfs terwijl op andere krachtige medicijnen voor hun aandoening. Neurontin wordt aangenomen dat de effectiviteit van andere geneesmiddelen verhogen, zoals antidepressiva. De meeste GAD-patiënten die momenteel op Neurontin ook dat de drug heeft met name weinig bijwerkingen.

Hoe te gebruiken

Neurontin behandeling dient te worden gestart met een lage dosis genomen voor het slapen gaan om het potentieel voor het ongemak van de eerste slaperigheid te minimaliseren. Voor maximale voordelen dient Neurontin worden op regelmatige tijdstippen. Hierdoor kan de hoeveelheid geneesmiddel in het lichaam op een constant en therapeutische peil liggen. Net als de meeste medicijnen voor angst reliëf, Neurontin mag niet plotseling gestaakt om negatieve ontwenningsverschijnselen te voorkomen.

Side Effects

Meest voorkomende bijwerkingen Neurontin zijn vergelijkbaar met die van alcohol. Patiënten melden licht in het hoofd, duizelig en wankel voor de eerste paar doses van de medicatie of totdat het lichaam went aan de potentie gevoel. Er is ook meldingen van dubbel zien. Minder vaak voorkomende bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, droge mond, constipatie en milde huiduitslag.

Waarschuwing

Anti-epileptica, zoals Neurontin verhogen het risico op zelfmoordgedachten bij sommige patiënten. Individuen nemen Neurontin moeten nauwgezet worden gecontroleerd op veranderingen in stemming of verergerd depressie zowel door hun arts en naaste vrienden en familie.

Overwegingen

Hoewel veel patiënten bieden goede feedback, is Neurontin momenteel niet goedgekeurd voor het off-label gebruik van de behandeling van GAD, hoewel het kan worden voorgeschreven door een beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg. Studies bewijzen de effectiviteit van deze medicatie voor patiënten met GAD nog gevoerd. Op 13 mei 2004 heeft Pfizer pleitte schuldig aan strafrechtelijke vervolging van valselijk marketing Neurontin voordat overtuigend bewijs werd gevonden op de therapeutische voordelen van de medicatie.