Neurologische Redenen voor blaasincontinentie

Blaas incontinentie wordt veroorzaakt door een verscheidenheid van neurologische aandoeningen. Ziekten en aandoeningen die de hersenen en het centrale zenuwstelsel aantasten kan de cognitieve achteruitgang en verlies van spiercontrole, met als gevolg blaas incontinentie.

Definitie

Blaas incontinentie of urine-incontinentie, verwijst naar het onvermogen om de uitzetting van urine uit de blaas controle. Neurologische aandoeningen kan blaas incontinentie door onderbreking communicatie tussen de zenuwen en de urinewegen.

Voorwaarden

Neurologische aandoeningen die blaas incontinentie kunnen veroorzaken omvatten multiple sclerose, ziekte van Parkinson, ziekte van Alzheimer en beroerte.

Soorten

Volgens Merck.com, wordt blaasincontinentie van neurologische stoornis bekend als functionele incontinentie. Andere soorten blaasincontinentie zijn urge-incontinentie, stress incontinentie en overflow incontinentie.

Bewustzijn

Ziekte van Alzheimer of beroerte kan blaas incontinentie, zoals patiënten met dergelijke neurologische aandoeningen besef van de noodzaak tot urineren of niet in staat om een ​​toilet te vinden kan verliezen.

Spieren

Patiënten met de ziekte van Parkinson en multiple sclerose blaas incontinentie vanwege het gebrek aan spiercoördinatie en kracht veroorzaakt door de ziekte. De sluitspieren te zwak of niet reageert op de afgifte van urine controleren.