Neurologische Aandoeningen die Oorzaak Foot Pain

Neurologische Aandoeningen die Oorzaak Foot Pain

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, medische aandoeningen die de manier waarop een persoon loopt kan leiden tot pijn in de voet te veranderen. Hoewel voetpijn het resultaat van vele soorten ziekten kunnen worden, zijn er enkele neurologische oorzaken van de aandoening ook.

Ziekte van Parkinson

Ziekte van Parkinson is een neurologische aandoening die optreedt wanneer hersencellen die dopamine uitstoten sterven. Mensen met de stoornis kunnen ervaren stijve spieren, wat kan leiden tot pijn in de voet.

Bradykinesia

Als Parkinson diease vordert, zal men waarschijnlijk ervaren zogenaamde bradykinesie, waarbij het lichaam verliest het vermogen om beweging beginnen. Een schuifelend lopen, die pijn in de voet kan veroorzaken, is een veel voorkomend symptoom van bradykinesia. Door het gebruik van de voet niet goed, kan pijn ontwikkelen.

Cerebrale parese

Pijn voet is ook vaak voor bij mensen met een hersenverlamming. Veel voorkomende symptomen van de aandoening zijn spastische spieren en gebrek aan coƶrdinatie.

Overwegingen

Unlike ziekte van Parkinson, cerebrale parese is een gevolg van een hersenletsel en symptomen niet verslechteren in de tijd.

Preventie / Solution

Hoewel beide ziekten zijn ongeneeslijk, er zijn therapieƫn en medicijnen beschikbaar die kunnen helpen bij het verminderen van de pijn in de voet met hen verbonden.