Neurogene blaas & Spinal schijf oplossen

Als u wordt gevraagd om een ​​symptoom van spinale schijf problemen te noemen, zouden de meeste mensen terug mee pijn als een belangrijke een. Maar spinale schijf problemen kan leiden tot andere gezondheidsproblemen naast problemen met iemands rug. Een van die problemen is een aandoening, de zogenaamde neurogene blaas, die een verscheidenheid van urine-problemen veroorzaakt.

De Feiten

Neurogene blaas is een soort van verlies van controle over de blaas. Het wordt veroorzaakt door schade aan een deel van het zenuwstelsel. Het gebrek aan controle kan worden gekarakteriseerd door een overactieve of traag werkende blaas activiteit. Het kan worden veroorzaakt door een aangeboren afwijking zoals spina bifida of een traumatisch letsel van het zenuwstelsel. Spinal schijf problemen kunnen ook leiden tot neurogene blaas.

Hernia

Een spinale schijf is een zachte ronde schijf die fungeert als een kussen tussen de wervels in de rug. De schijven als schokdempers voor de wervelkolom. Een probleem dat kan optreden bij spinale schijven is dat ze hernia of breuk. Wanneer dit gebeurt, de schijf glipt uit zijn plaats. Het kan druk zetten op de delen van het lichaam, met inbegrip van de zenuwen die de blaas beïnvloeden. Een hernia spinale schijf neurogene blaas leiden.

Symptomen

Symptomen van een hernia zijn pijn in de onderrug, pijn in de rug van de benen en spierzwakte. In ernstige gevallen een gescheurde schijf drukt op zenuwen die de blaas controle. Wanneer dit gebeurt, zal een persoon tintelingen of gevoelloosheid in de genitaliën en een verlies van controle over de blaas te ervaren. Urine-incontinentie is het meest voorkomende symptoom van neurogene blaas.

Diagnose

Neurogene blaas die is veroorzaakt door spinale schijf problemen te diagnosticeren, zal een arts de geschiedenis van een patiënt met inbegrip van het in kaart brengen waar haar rugpijn begon, hoe het bewoog door haar lichaam en toen haar blaas problemen begonnen te nemen. Een MRI-of een CT-scan kan helpen een arts bekijk de hernia. Imaging toetsen kan toestaan ​​dat een arts de blaas en de rest van de urinewegen te bekijken.

Behandeling

Voor neurogene blaas veroorzaakt door spinale schijf problemen, behandeling gaat vaak gepaard met een operatie. Een chirurg kan het deel van de gescheurde schijf die veroorzaakt druk op de zenuwen te verwijderen. Als dat een operatie de symptomen van neurogene blaas niet met succes heeft behandeld, dan kunnen andere behandeling opties omvatten permanente stents, blaas vergroting en intermitterende katheterisatie.