Nerve stimulation Behandling

Nervsmärta kan vara handikappande och en del människor vill helst inte gå drogen vägen, utan föredrar ett alternativt sätt att lindra deras smärta. Nervstimulering är ett sätt du kan undvika vanebildande droger och ändå lindra smärtan.

TENS Unit

En TENS-apparat är en anordning som används för att blockera smärtsignaler till hjärnan. Elektroder placeras på huden där smärtan har sitt ursprung. Elektriska pulser sedan coursed genom elektroderna och resa till nerverna stoppsmärtsignaler från att nå hjärnan. Eftersom ingen smärta signalen når hjärnan, då smärtan inte känns.

EMS Enhet

EMS enheter, liksom de TENS enheter, även använda elektriska impulser med elektroder, men på ett annat sätt. Medan TENS enhetsblocken smärtsignaler, stimulerar EMS enheten kroppen att frigöra naturliga smärtstillande som kallas endorfiner. EMS Enheten hjälper muskelatrofi genom att stimulera mer blodflöde till musklerna, vilket ökar rörelseomfång och muskelstyrka. Både TENS och EMS-enheter hjälper i tillfällig smärtlindring från skador eller kroniska smärt krämpor. Båda enheterna är bärbara och prisvärd, och vissa försäkringsbolag kan betala för deras användning.

Spinal Cord Stimulation

En anordning som kallas ryggmärgsstimulering används för att blockera förnimmelser av smärta. Anordningen är kirurgiskt implanteras under huden och skickar en mild elektrisk ström till ryggmärgen, blockera smärtsignalen. Stimuleringen eliminerar inte smärta men endast interfererar med smärtsignalen till hjärnan så att varje individ kommer att ha varierande grad av framgång med detta förfarande. Därför är ett förfarande rättegång uruppfördes för att se om det finns tillräckligt med smärtlindring för att motivera en permanent implantat. En 50-70% i minskning av smärta rekommenderas att gå vidare till permanent implantat, men vissa människor är nöjda med någon förbättring. Den permanenta implantatet kan tas bort om smärtan åter eller om du är missnöjd med resultatet.

Försiktighetsåtgärder

Medan de flesta människor kan använda nervstimulering terapi, det finns vissa människor som aldrig skulle använda dem. De som lider av hjärtsjukdomar, epilepsi, bör gravida kvinnor och personer med pacemaker inte använda elektroniska smärtstillande. Rådgör alltid med din läkare för att hitta den bästa behandlingen kursen för din smärta.