Nematoden Disease

Ziekte nematoden is beter bekend als parasitaire nematoden of rondworm, infectie. Rondwormen zijn klein, zonder ruggegraat, worm-achtige wezens. Van de 15.000 soorten rondwormen, een groot aantal parasiteren en kan dieren, planten of mensen als hun gastheer. Bij de mens, de meest voorkomende vormen van parasitaire nematoden bevatten haakwormen, zweepwormen, maden en de trichinen worm. Infectie met een van deze wordt een aantal verschillende symptomen.

Aspecten

Parasitaire nematoden kunnen mensen besmetten op twee manieren: als vuil met hun eieren of onvolwassen larven wordt verbruikt door een ongeluk, hetzij van vieze, ongewassen handen of vervuild voedsel, en door de zolen van de voeten wanneer een individu loopt over grond dat nematode eieren bevat. Eenmaal in het lichaam, de meeste soorten rondwormen hun weg naar het darmkanaal waar zij hechten aan de wanden en afvoer voedingsstoffen weg van de gastheer. Nematode infecties kan bijzonder gevaarlijk zijn voor jonge kinderen en ouderen.

Mijnworm Disease

Een van de meest voorkomende soorten nematoden infecties, mijnworm ziekte wordt veroorzaakt door de mijnworm soort Necator americanus en A. duoenale. Haakwormbesmetting is meer waarschijnlijk optreden via de voeten, met larven van eerder uitgepoept hookworm eieren invoeren door de kale zolen van een persoon wandelen in geïnfecteerde vuil. Eenmaal in het lichaam, de haakwormen hun weg naar de darm via de longen en het spijsverteringskanaal. Haakwormbesmetting kan misselijkheid, buikpijn en bloedarmoede veroorzaken.

Zweepworm Disease

Zweepworm ziekte wordt veroorzaakt door de Zweepworm nematode en ernstig spijsvertering problemen, met name bij jonge kinderen veroorzaken. Geïnfecteerde individuen kunnen lijden aan ernstige maagpijn, een scherpe daling in gewicht, bloederige diarree en in het ergste geval, rectale prolaps, waarbij rectaal weefsel wordt zo zwak is glijdt door de anus en steekt uit het lichaam.

Pinworm Disease

Pinworm ziekte, ook bekend als enterobiasis, is een van de meest voorkomende nematode infecties bij kinderen in de Verenigde Staten. De eieren van de pinworm --Enterobius vermicularis - kan overleven op schone oppervlakken in tehuizen voor zo lang als twee weken. Zij voeren het spijsverteringsstelsel wanneer een individu raakt een oppervlak met de pinworm eieren erop en vervolgens de overdracht van de eieren aan de mond. Pinworm ziekte kan veroorzaken geen merkbare symptomen, hoewel sommige mensen ervaren ernstige jeuk rond de anus of de vagina.

Trichinose

Trichinose is een nematode infectie veroorzaakt door de trichinia worm. Deze worm infecteert meestal varkens en eten gaar varkensvlees is de meest voorkomende oorzaak van de ziekte in de Verenigde Staten. Wanneer de larven van de worm trichinia komt spijsverteringsstelsel menselijke gastheer door middel van gaar vlees, zij rijpen in het darmkanaal, in de bloedbaan, en uiteindelijk ingraven in spierweefsel. In de beginfase van de infectie, kan een individu vermoeidheid, buikpijn en diarree. De latere stadia van de infectie wordt gekenmerkt door spierpijn, zwellingen in het gezicht, lichaam uitslag en hoge koorts.