Negatieve bijwerkingen van B Complex op de huid

Negatieve bijwerkingen van B Complex op de huid

B complex vitaminen noodzakelijk voor het handhaven van goede stofwisseling, reguleren van het zenuwstelsel, hart gezondheid, vechten stress en in het algemeen houden van het lichaam gezond en goed functionerende. B complex bestaat uit acht vitaminen B1, B2, B3, B5, B6, B7, B9 en B12. Een bijwerking van een van deze vitaminen kunnen een neveneffect van de totale vitamine B complex zijn. Hoewel artsen soms B complex voor huidaandoeningen zoals acne voorschrijven, kan ook negatieve effecten op de huid, vooral wanneer genomen in hoge doseringen veroorzaken.

Vlissingen

Flushing of roodheid van het gezicht, een gemeenschappelijke reactie Vitamine B3 of niacine. Daarom moet, met vitamine B complex, waaronder telkens vitamine B3, kan blozen veroorzaken. Dit is een normaal side effectief dat niet schadelijk. Het kan vervelend en onwenselijk om de persoon die het ervaren van de spoelen zijn, maar wees niet ongerust. De spoeling moet verdwijnen binnen een paar uur. Als dit de enige bijwerking, kan aannemen dat wordt veroorzaakt door de Niacine. Als andere symptomen bestaan ​​naast het spoelen, zie uw arts om de oorzaak van elk symptoom te evalueren.

Jeuk

Jeukende huid kan een neveneffect van het B-complex vitaminen. Als de jeuk is mild en niet al te hinderlijk, dan kunt u het verzachten met crèmes die een droge huid te voorkomen. Als de jeuk aanwezig met andere hinderlijke symptomen is, overleg dan met uw arts over het kappen van de dosering van vitamine B-complex om te zien of dat elimineert de jeuk. Als de jeuk erger wordt en verandert in een huiduitslag of netelroos, dit is een ernstige allergische reactie en moet u uw arts waarschuwen.

Huiduitslag of Hives

Af en toe kunnen mensen een huiduitslag of zelfs netelroos na het nemen van vitamine B-complex ervaren. Hoewel dit is een erkend mogelijke reactie aan de vitamine, is geen normale reactie of een lichaam overwint als het wordt gebruikt om de vitaminen. Als huiduitslag of galbulten optreden, onmiddellijk medische hulp inroepen. Niet alleen huiduitslag en vooral netelroos veroorzaken veel leed, kunnen zij aanwijzingen van een ernstige allergische reactie te komen, zoals moeite met ademhalen.

Gevoelloosheid of tintelingen

Artsen schrijven vitamine B-complex om de incidentie van gevoelloosheid of tintelingen van de huid te verminderen. Dus als gevoelloosheid of tintelingen blijft na het nemen van vitamine B-complex voor een periode van tijd, bel dan met uw arts. Zeker als tintelingen of gevoelloosheid niet aanwezig was geweest, maar begint pas nadat je bent begonnen met het vitamine B-complex te nemen, dat kan een neveneffect van de vitaminen zijn. Bel uw arts onmiddellijk in. Hij kan een lagere dosis voorschrijven, of hij kan besluiten uw lichaam kan niet de vitaminen tolereren. Gevoelloosheid en tintelen worden niet beschouwd als "normale" bijwerkingen van vitamine B complex.