Neemt Anti Oestrogeen pillen goed voor vrouwen?

Oestrogeenspiegel merk een significante biologische verschil tussen mannen en vrouwen. Bij vrouwen, oestrogeen is de dominante hormoon, terwijl bij mannen het is secundair aan testosteron. Hoewel het nemen van pillen oestrogeen productie te stoppen kan op het eerste gezicht een vreemde medische regiment voor een vrouw, heeft recent onderzoek aangetoond dat het kan helpen bij het voorkomen van bepaalde soorten kanker bij vrouwen na de menopauze.

Over Oestrogeen

Zoals uiteengezet in Christine Conrad's boek, "Gids van een vrouw om natuurlijke hormonen," oestrogeen is eigenlijk de naam voor een familie van hormonen die in het lichaam. De belangrijkste leden van deze familie behoren oestron, oestradiol en oestriol, maar er zijn ook een aantal anderen. Oestrogeen productie is de belangrijkste factor in de vrouwelijke ontwikkeling, het stimuleren van de groei van borsten, menstruatie en de menopauze. Oestrogeen speelt een belangrijke rol bij het vormen van verbindingen tussen hersencellen, en ook invloed op de gevoeligheid van zintuiglijke vermogens, evenals de motorische ontwikkeling.

Anti Oestrogeen Pillen: Identificatie

Bill Roberts, in zijn online artikel "Antiestrogens," legt dat er twee soorten anti-oestrogenen: aromotase inhibitoren en receptor blokkers. Aromotase remmers stoppen met de productie van oestradiol, het krachtigste oestrogeen hormoon blokkeert de enzymen die de secretie hormoon veroorzaken. Receptor blokkers productie te voorkomen door niet alleen het blokkeren van enzymactiviteit, maar ook het activeren van bepaalde receptoren die oestrogeen release in borst en vetweefsel controle ook. Ongeacht of ze gebruikt worden door mannen of vrouwen, de gebruikelijke bijwerkingen van anti-oestrogenen bevatten haaruitval, acne, stemmingswisselingen en gynaecomastie, of abnormale borstvergroting bij mannen.

Gemeenschappelijke gebruik van anti-oestrogenen

Anti-oestrogenen worden meestal gebruikt als body building supplementen voor mannen. Met hun vermogen om het vasthouden van water te verlagen, de spiermassa en gynaecomastie verminderen, anti-oestrogenen zorgen voor een uitstekend hulpmiddel bij het opbouwen van kracht en spieren. Anti-oestrogenen zijn meestal onmiddellijk genomen na een work-out sessie, aangezien lichaamsbeweging verhoogt de productie van oestrogeen. Langdurig gebruik wordt afgeraden, en periodes suppletie moet duren slechts 5-6 weken.

Voordelen voor Vrouwen

Het is niet gebruikelijk om te horen van een vrouw die het nemen van anti-oestrogenen als een dagelijks supplement; noch is het waarschijnlijk aan te bevelen. Echter, wetenschappelijk onderzoek ondersteunt het gebruik van anti-oestrogenen borstkanker en eierstokkanker voorkomen. Het geneesmiddel Raloxifene bijvoorbeeld momenteel aanbevolen voor gebruik bij postmenopauzale vrouwen, en is bewezen borstkanker ontwikkeling te voorkomen. Volgens Dr. Deborah Grady, auteur van een recent onderzoek naar Raloxifene, "... deze bevindingen zijn belangrijk omdat weinig geneesmiddelen eigenlijk het risico van borstkanker." Het geneesmiddel wordt ook aanbevolen voor zowel het voorkomen en behandelen van osteoporose. Het wordt meestal alleen aanbevolen na de menopauze.

Waarschuwing

Natuurlijk, geen drug is, zonder de bijwerkingen, en anti-oestrogenen zijn geen uitzondering op de regel. Raloxifene bijvoorbeeld kan veroorzaken bloedstolsels en beroerte, en wordt daarom alleen aanbevolen voor patiƫnten met een laag risico op deze symptomen. De normale bijwerkingen hierboven zijn mogelijk.