Neem för behandlingen av skabb

Orsakas av ett angrepp av skabb kvalster Sarcoptes scabiei, är skabb en kliande och irriterande hudinfektion. Neem, en medicinalväxt som används för att behandla många hudsjukdomar, också få uppmärksamhet som ett botemedel mot skabb.

Historia

Känd för sin mångsidighet vid behandling av hud och hårbotten sjukdomar har Neem använts i stor utsträckning i terapeutiska åtgärder i Ayurveda, traditionell indisk medicin, i hundratals år.

Signifikans

Eftersom skabb kvalster blir allt resistent mot konventionell behandling, huden villkoret blir svårare att behandla. Neem verkar på skabb kvalster genom att inaktivera det reproduktiva systemet. Med sina häckningsmöjligheter decimerade, chanserna för en framtida generation resistent till örten är nästan ingen.

Överväganden

Människor som lider av skabb kan ha en nedsatt hudbarriär som inte reagerar bra på vanliga permetrin-baserade behandlingar. Jämfört med permetrin, som är en känd hudirriterande, har neem anti-inflammatoriska egenskaper som lugnar huden vid kontakt.

Forskning

En översiktsartikel som publicerats av Indian Institute of Chemical Biology 2002 rapporterade effekten av Neem vid behandling av skabb. Kliniska prövningar görs med lokal applicering av en lotion som innehåller Neem leaf extrakt framgångsrikt behandlas hudsjukdomar såsom skabb, ringorm och eksem i tre till fyra dagar.

Expert Insight

Upptäck Neem, en webbplats för Neem forskning, rapporterar att ihållande fall av skabb som ständigt motstå standardbehandlingar svarar bra på Neem.