Navel Hernia symptomen bij volwassenen

Wanneer lichaamsweefsel of een intern orgaan springt uit zijn normale plaats in het lichaam, het heet een hernia. Een navel hernia --- ook bekend als een navelbreuk - kunnen vaak worden gezien bij pasgeboren baby's, maar ze kunnen gevolgen hebben voor mensen van alle leeftijden. Ze ontstaan ​​wanneer een deel van de darm duwt door een zwakke plek in de buikwand, waardoor een uitstulping. Navel hernia symptomen bij volwassenen vaak verschillen van die bij kinderen.

Oorzaken

Sommige mensen worden geboren met zwakke abdominale muren, waardoor ze gevoelig voor hernia. Leeftijd is ook een factor die bijdraagt ​​aan de verzwakking van de muur zijn. Maar de meerderheid van de navel hernia worden gezien bij mensen die te zwaar zijn en bij vrouwen die net bevallen zijn. De Mayo Clinic suggereert dat vrouwen die meerdere zwangerschappen hebben gehad ook risico kunnen lopen. Ascites, wat een voorwaarde dat overtollige vloeistof te verzamelen in de buikholte veroorzaakt, kan ook een onderliggende oorzaak.

Symptomen

De meest voor de hand liggende navel hernia symptoom bij volwassenen is de onverklaarde uitstulping rond de navel. De bobbel is mogelijk meer aanwezig bij het tillen van zware voorwerpen, hoesten of anderszins uitpersen. De huid kan ook rood of gevoelig aanvoelen. Als je niet ziet de klomp, kan je het voelen als je duwt op je navel, al heb je misschien niet voelen of zien bij het liggen.

Diagnose

Een arts kan meestal detecteren een navel hernia tijdens een examen. Een ultrageluid kan worden besteed aan de beste behandeling bepalen.

Behandeling

De arts zal de patiënt op haar rug liggen en proberen te duwen, of te verminderen, de hernia weer op zijn plaats. Als dit niet werkt, zal de arts meestal adviseren een operatie. Gedurende de chirurgische procedure wordt een incisie gemaakt onder aan de navel en het uitpuilende weefsel wordt teruggebracht naar zijn juiste plaats in de buik. Navel hernia operatie wordt meestal uitgevoerd op een poliklinische basis.

Complicaties

Er is altijd een kans dat een stuk darm vast in de bolling positie worden. Op dit moment de arts niet in staat om het terug duwen en het wordt aangeduid als een beknelde hernia. De bloedstroom in een beknelde hernia stopt, waardoor pijn, misselijkheid en braken. Spoedoperatie nodig om dit probleem te behandelen.