Natuurlijke remedies voor kinderen met ADHD

Attention Deficit Hyperactivity Disorder (ADHD) is een aandoening die vooral bij kinderen, gekenmerkt door hyperactiviteit, impulsief gedrag, en het onvermogen om te blijven op de taak. Volgens de CDC, maar liefst 3-7 procent van de schoolgaande kinderen vertonen tekenen van ADHD. ADHD is medisch behandeld met genotmiddelen, maar studies blijkt nu dat natuurlijke remedies van hulp zijn.

Supplementen

Visolie kan enige belofte houden. In de Oxford-Durham studie, gepubliceerd in het nummer van "Pediatrics", mei 2005 kinderen met Developmental Coordination Disorder kregen omega-3 en omega-6 vetzuren. Significante verbeteringen in lezen en spelling waargenomen. Echter, de Mayo Clinic gehouden een soortgelijke klinische studie in 2001, en de resultaten toonden geen significante verbetering. Het verschil lijkt te zijn dat alleen de Mayo Clinic gebruikt voor kinderen met een echte ADHD diagnose.

Zink kan een rol spelen bij ADHD. De Universiteit van Maryland Medical Center meldt dat een aantal kinderen met de diagnose ADHD had ook zink tekortkomingen. De aanvulling van zink bij ADHD kinderen zonder een tekort aan zink hadden geen effect. Het verband tussen een tekort aan zink en ADHD is nog niet vastgesteld.

Een ginseng en ginkgo combinatie blijkt effectief in het beheer van een aantal symptomen van ADHD te zijn. In een pilot-studie gepubliceerd in het nummer van mei 2001 "Journal of Psychiatry and Neuroscience," kinderen die ADHD passen diagnostische criteria kregen de Panax ginseng extract quinquefolium en ginkgo biloba. Verbeteringen werden geconstateerd na slechts twee weken in de studie, en na vier weken na ontvangst van de toeslag 74 procent van de kinderen vertoonde verbetering. Echter, dit was een kleine studie met slechts 36 kinderen.

Andere behandelingen

De Universiteit van Maryland Medical Center stelt dat ouders succes met het Feingold dieet hebben gemeld. Het Feingold Dieet is een gestructureerde, salicylate- en zonder additieven dieet dat niet peer-reviewed is geweest. De Universiteit van Maryland Medical Center is niet aan te bevelen de voeding, ze werden alleen maar rapporteren anekdotische verklaringen van de ouders.

Dagelijkse lichaamsbeweging helpt alle kinderen vrij overtollige energie en richt uw aandacht meer in de schoolvakanties. Kinderen met ADHD kunnen nog meer voordeel met dagelijkse oefening, want het helpt hen controle over hun hyperactiviteit krijgen. Met scholen bezuinigen op reces en buiten spelen tijden, het is aan de ouders om ervoor te zorgen dat hun kind krijgt de oefening nodig.

Dagelijks massage therapie is ook aangetoond om ADHD kinderen beheerder sommige van hun symptomen. Muziektherapie en meditatie kunnen ook helpen met symptoombestrijding.

Waarschuwing

Kruiden-supplementen kan schadelijk zijn voor kinderen. Alternatieve oplossingen met kruiden of voedingssupplementen moeten niet worden aangegaan zonder het toezicht van een arts.