Natuurlijke Pompelmoespittenextract Gebruikt voor Dieren

Natuurlijke Pompelmoespittenextract Gebruikt voor Dieren

Grapefruit zaad extract, soms aangeduid als citrus extract of Citricidal, wordt verkregen uit de pulp en zaden van de gemeenschappelijke grapefruit. Aangezien de zaden van deze vruchten bevatten ascorbinezuur (vitamine C), tocoferolen (vitamine E verbindingen) en andere natuurlijk voorkomende flavonoïden, wordt het vloeibare extract vermoedelijk verschaffen antibacteriële en antivirale eigenschappen. Om deze reden, een aantal holistische dierenartsen gebruiken natuurlijke grapefruit zaad extract om bepaalde aandoeningen bij dieren te behandelen.

Chlamydia psittaci

Ook bekend als psittacose of papegaai koorts, wordt deze vogel bacteriële infectie veroorzaakt door een intracellulaire parasiet. Hoewel het in de eerste plaats wordt doorgegeven tussen de vogels, het kan ook worden aan mensen die exotische vogels als huisdieren te houden doorgegeven. Volgens de auteur CJ Puotinen, een combinatie van grapefruit zaad extract en echinacea-extract effectief controleert chlamydia-infecties bij papegaaien, valkparkieten en andere vogels. In feite, Alicia McWatters, Ph.D., dat zij met succes behandeld verschillende antibiotica-resistente stammen van bacteriën in dieren, en bepaalde virussen, met zorgvuldig berekende doseringen grapefruitpittenextract.

Huidaandoeningen

Grapefruit zaad extract kan worden toegepast als een plaatselijke behandeling van kleine brandwonden, huiduitslag, steekwonden, ringworm en andere huidirritaties in het algemeen aangeduid als "hot spots". Echter, CJ Puotinen waarschuwt dat het extract moeten worden verdund in een gelijke hoeveelheid water of kruidenthee, en de ogen en de slijmvliezen worden vermeden vanwege het risico op ernstige irritatie.

Kattenziekte

Ook bekend als katachtige panleukopenie, deze virale infectie wordt veroorzaakt door feline parvovirus. Helaas is er geen genezing. Echter, een overigens gezonde kat maakt een goede kans om te overleven als onmiddellijk behandeld. Een natuurlijk middel onder de merknaam Vibactra Plus op de markt beschikbaar is voor gebruik als een primaire behandeling of als een aanvullende behandeling met conventionele behandeling met antibiotica. De formule bevat verschillende kruiden, zoals olijf blad, kruidnagel en mosterdzaad, en grapefruitpittenextract. Hierbij moet echter worden opgemerkt, dat een studie gepubliceerd in het tijdschrift van de American Animal Hospital Association in 2002 verklaarde dat de onderzoekers van het College of Veterinary Medicine van de Universiteit van Tennessee gevonden grapefruit zaad extract alleen ineffectief tegen feliene parvovirus.

Canine Kennelhoest

Kennel hoest, ook wel infectieuze tracheobronchitis en Bordetella, is een zeer besmettelijke virale infectie meestal veroorzaakt door het parainfluenzavirus. Shirley Moore en David Bernier van Save A Dog, een non-profit humane samenleving en redding organisatie gevestigd in Massachusetts, beweren met succes te voorkomen en te behandelen bovenste luchtweginfecties zoals kennelhoest in hun reddingshonden. In plaats van de vloeibare vorm, echter, Moore en Bernier aanvullen diëten van de honden met de tabletvorm van grapefruit zaad extract.