Natuurlijke manieren om lagere LDL

Terwijl kleine hoeveelheden cholesterol nodig is voor uw lichaam te laten functioneren, met een hoge cholesterol kan de doorstroming van het bloed door je aderen te beperken. Dit kan leiden tot een hartaanval of beroerte. LDL cholesterol is de "slechte" soort cholesterol en HDL is de "goede" soort cholesterol. Een LDL-niveau van hoger dan 130 mg / dL wordt beschouwd als hoog, terwijl onder de 100 mg / dL wordt beschouwd als ideaal. Als uw cholesterol erg hoog is, kan uw arts medicijnen voorschrijven. Er zijn ook natuurlijke veranderingen in levensstijl die u kunt maken om uw LDL verlagen.

Oefening

Oefening kan u helpen uw LDL-cholesterol te verlagen. Neem contact op met uw arts om zeker te zijn dat u kunt oefenen. Begin rustig en werk je weg tot 30 minuten van aërobe oefening een paar keer per week. Als u vertrouwd bent op dat niveau, probeer je op te werken tot 30 minuten of meer op een dagelijkse basis. Varieer uw routines, zodat je niet vervelen. Zoek activiteiten die leuk zijn voor u, zoals stevig wandelen, zwemmen, hardlopen, tennissen of met behulp van gewichten. U kunt ook merken dat het trainen met een vriend kan je gemotiveerd houden en af ​​te weren verveling.

Vet

Een gezonde voeding is essentieel voor het verlagen van LDL-cholesterol. Wees je bewust van de verschillende soorten vet. Controleer voedseletiketten voor transvet, vaak gevonden in bakkerijproducten. Amerikaanse wetten toestaan ​​dat een bedrijf om een ​​product te labelen "trans-fat free" als het minder dan 0,5 gram transvet in het per portie. Op het label voor gedeeltelijk gehydrogeneerde oliën, die een indicator transvet. Verzadigd vet verhoogt ook uw cholesterol. Vermijd of beperk uw inname van cholesterol uit de voeding. Cholesterol komt voor in dierlijke producten, vooral rood vlees, zeevruchten, eieren en boter. Kies bronnen van monosaturated vet in plaats, zoals olijfolie en pinda-olie, avocado's en noten of zaden. Omega-3 vetzuren zijn ook gezond, en ze kunnen worden gevonden in supplementen en gemalen lijnzaad, zalm, makreel, haring en walnoten.

Fiber

Fiber is een handig hulpmiddel bij het verlagen van cholesterol. U kunt een vezel supplement kiezen, evenals onder andere natuurlijke bronnen van vezels in uw dieet. Gezonde vezels bronnen omvatten fruit, groenten en volle granen, zoals havermout, haverzemelen, gemalen lijnzaad, gerst, bruine rijst, volkoren meel, gierst en bulgur. Peulvruchten, zoals kikkererwten en linzen, bevatten ook vezels.

Supplementen

Sommige supplementen kunnen eventueel helpen lager LDL-cholesterolgehalte. Raadpleeg uw arts voordat u eventuele aanvullingen om uw dagelijkse regime, vooral als u op dit moment op medicijnen. Sommige geneesmiddelen kunnen interageren met bepaalde supplementen. Vraag uw arts over het nemen van psyllium, beta-sitosterol, sitostanol, visolie, rode gist rijst of aanvulling extracten van artisjok, gerst, knoflook of haverzemelen.