Natuurlijke manieren om Geheugen & Concentratie verhogen

Natuurlijke manieren om Geheugen & Concentratie verhogen

Een sterke geheugen begint met gezonde hersenen. Je hersenen blijft ontwikkelen en veranderen de hele tijd, en er zijn manieren om het te versterken. Naast het verbeteren van je geheugen en het vermogen om zich te concentreren, deze tips en oefeningen hebben de toegevoegde bonus van het behoud van de hersenen, waardoor je mentaal scherp als je ouder wordt.

Drink Up

Terwijl zwaar drinken kan hersencellen gerelateerd aan herinneringen te vernietigen, recente studies hebben aangetoond dat matige drinkers beter doen op het geheugen tests dan niet-drinkers en zware drinkers. Er kunnen op lange termijn voordelen voor het geheugen ook. Een studie uitgevoerd in Frankrijk, dat 4.000 mensen ouder dan 65 jaar volgde bleek dat degenen die verbruikt tot twee glazen wijn per dag waren 45 procent minder kans om de ziekte van Alzheimer dan niet-drinkers ontwikkelen.

Eat Right

Bepaalde voedingsmiddelen zijn gunstig voor de gezondheid van de hersenen, kan het geheugen te verbeteren en te voorkomen dat de ziekte van Alzheimer en dementie. Voedingsmiddelen zoals vis, walnoten, pompoenpitten en lijnzaadolie zijn rijk aan omega-3, wat goed is voor de hersenen. Groenten en fruit geladen met antioxidanten, zoals bosbessen of spinazie, ook hersencellen beschermen tegen beschadiging. Voedingsmiddelen met een hoog verzadigd vet niet alleen afbreuk doen uw vermogen om zich te concentreren, maar ook het risico op dementie, dus sturen duidelijk of beperk uw inname.

Slaap en Bewegen

Als je hersenen is beroofd van slaap, zal het niet werken aan zijn volledige capaciteit. Geheugen stimulerende activiteit plaatsvindt tijdens de diepste stadia van de slaap, dus is het belangrijk om een ​​goede nachtrust te krijgen om ervoor te zorgen dat je het leren en het onthouden van capaciteiten niet in het gedrang. Uitoefening verhoogt de zuurstof naar de hersenen, die uw vermogen om informatie te herinneren verbetert. Uitoefening vermindert ook het risico op diabetes, wat kan leiden tot geheugenverlies.

Train je hersenen

Je nodig hebt om je hersenen te stimuleren om te groeien en ontwikkelen houden. Iets nieuws en uitdagend leren geeft je hersenen - en helpt zenuwbanen naar het geheugen en de concentratie verbeteren. Een nieuwe taal leren of werken bij een kruiswoordpuzzel zijn activiteiten die mentale inspanning te nemen en je hersenen te stimuleren zich te ontwikkelen. Het aanpakken van een muziekinstrument is een geweldige manier om de hersenen te stimuleren en te leren om geluiden te verwerken, die uw vermogen om zich te concentreren verhoogt.