Natuurlijke Hormone Replacement Side Effects

Natuurlijke Hormone Replacement Side Effects

Hormonale substitutietherapie wordt vaak voorgeschreven aan vrouwen die een moeilijke tijd doormaakt menopauze. Helaas, de traditionele synthetische hormonale substitutietherapie heeft een breed scala van bijwerkingen, en sommige vrouwen kiezen uit de procedure. Er is echter ook natuurlijke hormoonvervanging, ook wel bio-identieke hormoonvervanging. Ook dit heeft bijwerkingen, maar niet zo ernstig als de synthetische tegenhanger.

Borsten

Die gaan door natuurlijke hormoon vervanging kan tijdelijke zwelling van de borst en tederheid te ervaren. Dit kan worden verlicht door het verlagen van het hormoon dosering. Het krijgen van voldoende hoeveelheden vitamine B6 kan ook helpen.

Afhankelijkheid

Omdat het lichaam went aan de niveaus van hormonen die de vervanging bepaalt afhankelijkheid kan optreden als de vrouw probeert te gaan uit van de medicatie. Dit kan echter ook optreden met synthetische hormoonvervangingstherapie.

Depressie

Natuurlijke progesteron in natuurlijke hormoon vervanging kan symptomen van depressie veroorzaken. Het verminderen van de hoeveelheid progesteron of uitspreiden het gebruik van progesteron gedurende een langere periode, kan helpen verlichten aantal van de gevoelens van depressie.

Hoofdpijn

Hoofdpijn kan ook worden veroorzaakt door natuurlijke hormoon vervanging. Dit komt door de aanwezigheid van teveel oestrogeen in het lichaam. Vermindering van de dosering oestrogeen moeten helpen voorkomen dat nieuwe hoofdpijn optreedt vanwege de hormoontherapie.

Vericose Veins

Spataderen kunnen andere bijwerking van hormoonvervangende zijn. Dit is ook door de aanwezigheid van teveel oestrogeen in het systeem. Het verminderen van de hoeveelheid oestrogeen moeten helpen voorkomen dat het probleem erger wordt.

FDA

Andere bijwerkingen kunnen optreden als gevolg van de onbekende aard en inhoud van de natuurlijke hormoon producten. Volgens de Mayo Clinic, zijn er vele bio-identieke hormonen op de markt die ingrediƫnten die niet door de FDA goedgekeurd zijn. Dit betekent dat er geen garantie is dat een product veilig is, en geen echte idee van wat bijwerkingen kunnen voorkomen door het nemen van het (zie bronnen).