Natuurlijke Dental Alternatieven voor Cleaning Gums

Natuurlijke Dental Alternatieven voor Cleaning Gums

Een goede mondhygiëne is de beste manier om gezond tandvlees te behouden. Veel tandpasta en mondspoelingen bevatten chemicaliën en kleurstoffen dat bij gebruik gedurende een lange periode of worden ingenomen kunnen gezondheidsproblemen veroorzaken. Gelukkig zijn er verschillende natuurlijke methoden beschikbaar om tandvlees te reinigen. Met behulp van items zoals zout, tea tree olie en groene thee zorgen voor een natuurlijke reiniging en helende eigenschappen. Houden van het lichaam rijk aan vitamine C kan ook helpen herstellen van weefsel en het bevorderen van nieuwe botgroei.

Tea Tree Oil

Tea tree olie is effectief in overeenstemming gommen zonder infectie en kan werken als een anti-inflammatoire. Tea tree olie kan worden gebruikt als spoeling of toegepast als een gel. Regelmatig gebruik helpt houdt tandvlees schoon en kan de kans op gingivitis te verminderen. Volgens LifeExtension.com, tea tree olie is effectief in het doden van 14 van de 15 soorten bacteriën in de mond.

Green Tea

Groene thee heeft een aantal voordelen voor de gezondheid, maar kan ook effectief zijn in het reinigen van zowel de tanden en het tandvlees. Extracten van groene thee zitten vol antioxidanten die effectief in de strijd tegen de vorming van tandplak en uiteindelijk tandbederf zijn. Groene thee is ook effectief in het bestrijden van tandvleesaandoeningen. LifeExtension.com zegt studie werd gedaan waar groene thee strips gebruikt bij patiënten met verschillende stadia van parodontitis. Een vermindering van bacteriën werd uitgevoerd alsmede kamerdiepte veroorzaakt door de ziekte.

Vitamine C

Vitamine C heeft een aantal voordelen voor het lichaam. Het is echter ook gunstig voor tandvlees een persoon. Naast zijn natuurlijke antiseptische eigenschappen, vitamine C helpt ook nieuwe weefselgroei bevorderen. LifeExtension.com citeert een studie waarbij patiënten met gingivitis. Met grotere hoeveelheden vitamine C aan hun dieet toegevoegd ze allemaal verbetering in de groei van nieuwe tandvlees toonde.

Zout en Water

Zout en water door elkaar maakt een van de oudste en meest effectieve natuurlijke gom schoonmakers beschikbaar. Het mengen van een theelepel zout met een glas warm water en zwiepende het over in je mond helpt om bacteriën en schone tanden en tandvlees te bestrijden. Zout is een natuurlijk ontsmettingsmiddel en kan ook helpen versnellen de genezing van zweertjes in de mond.