Natuurlijke chelatietherapie

Natuurlijke chelatietherapie

Chelatietherapie wordt al lang gebruikt als een bewezen behandeling om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Dit wordt meestal gedaan door een kunstmatige aminozuur, EDTA, dat intraveneus wordt geleverd. Sommige artsen geloven dat het kan ook gebruikt worden om hartziekte te keren. Voor natuurlijke chelatietherapie, raden alternatieve genezers gebruik van een kruiden-formule of een supplement. Oraal in te nemen, deze formule helpt bij het verwijderen van giftige stoffen uit het lichaam, duidelijk de bloedvaten, verlaagt het cholesterolgehalte en de behandeling van atherosclerose.

Functie

Volgens Dr Larry Altshuler, in zijn boek, "Balanced Healing," chelatietherapie maakt voornamelijk gebruik van de drug EDTA (ethyleendiaminetetraazijnzuur). Deze kunstmatige aminozuur worden toegevoegd aan bepaalde mineralen, vitaminen, aminozuren en kruiden. Het wordt intraveneus gebruik en werkt door binding aan toxinen, metabolische afvalstoffen en mineralen (zoals kwik, lood, arseen, aluminium, koper en calcium). Een verbinding wordt dan gemaakt dat het lichaam verlaat in de urine.

Natuurlijke Koriander Chelatie

Natuurlijke chelatietherapie gebruikt kruiden formules. Altshuler raadt het gebruik van een koriander recept om de bloedvaten schoon te maken en het cholesterolgehalte te verlagen. De koriander recept bevat olijfolie, knoflook, cashewnoten of amandelen en citroensap. Warm water kan worden toegevoegd om een ​​pasta te maken. Altshuler beveelt het nemen van 1 tot 3 eetl. per dag gedurende 2-3 weken. Dit moet om de paar maanden worden gedaan.

Appelzuur voor natuurlijke chelatietherapie

Altshuler beveelt ook het gebruik van appelzuur in voedingssupplement vorm voor natuurlijke chelatietherapie. Appelzuur is een alfa-hydroxyzuur en is ook bekend als een vrucht zuur. Het is bijzonder nuttig bij het verwijderen van aluminium uit het lichaam en voor de behandeling van atherosclerose. De aanbevolen dosering voor orale chelatietherapie is 1.200 mg appelzuur per dag ingenomen. Appelzuur heeft geen bekende interacties tussen geneesmiddelen.

Intraveneuze chelatietherapie

In tegenstelling tot natuurlijke chelatietherapie, intraveneuze chelatietherapie wordt geleverd met een aantal bijwerkingen. Intraveneuze behandelingen kan het bloed van vitale voedingsstoffen, dat dan moet worden aangevuld afbreken. Het kan ook leiden tot hoge bloeddruk, een lage bloedsuikerspiegel, stolsels in de benen en een uitslag. Intraveneuze behandelingen zijn duur en kan worden uitgebreid, waarbij 20 tot 30 sessies. Sessies zijn een tot drie keer per week nodig en kan van een tot drie uur.

Chelatietherapie voor hart-en vaatziekten

Volgens de Mayo Clinic, een aantal artsen en alternatieve genezers denken chelatietherapie kan effectief zijn voor het behandelen of voorkomen van hart-en vaatziekten. Eerder hebben kleinere studies niet ondersteund dit geloof. Tot verdere studies zijn gedaan, heeft de Food and Drug Administration (FDA) chelatietherapie niet goedkeuren. Verder heeft de American Heart Association ondersteunen chelatie therapie voor de behandeling van hartziekten.